0

Περισσότερες από δύο δεκαετίες μετά την καταστροφή της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης από την πτώση του νότιου πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ο ναός άνοιξε και πάλι.

Ο νέος ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου και το Εθνικό Παρεκκλήσι φιλοξένησαν την πρώτη τους λειτουργία την Τρίτη για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου. Η εκκλησία μπορεί να υποδεχθεί επισκέπτες όλων των θρησκειών που θέλουν να μνημονεύσουν τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το κτίσμα βρίσκεται σε ένα υπερυψωμένο πάρκο με θέα την πλατεία μνήμης του ανακατασκευασμένου εμπορικού κέντρου εκεί που άλλοτε δέσποζαν οι δίδυμοι πύργοι.

«Σήμερα είναι μια χαρούμενη ημέρα για την Αμερική και τη Νέα Υόρκη» δήλωσε ο Michael Psaros, πρόεδρος των Φίλων του Αγίου Νικολάου, της ομάδας που είχε αναλάβει τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκκλησία.

«Καλούμε όλη την Αμερική να έρθει να μας επισκεφθεί, να έρθει στο κενοτάφιο που δημιουργήθηκε και χτίστηκε στη μνήμη των 3.000 ανθρώπων που μαρτύρησαν και δολοφονήθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε.

Ανάρτηση για τα εγκαίνια του ναού έκανε στο Twitter και ο γνωστός αρχιτέκτονας και σχεδιαστής του κτίσματος, Σαντιάγκο Καλατράβα.

πηγή: lifo

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΔΙΕΘΝΗ