0

Συνδυάστε το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα βουνού με περιπλάνηση στην ορεινή Κορινθία,, περπατήστε γύρω από τη λίμνη και παρατηρείστε την ενδημική ορνιθοπανίδα της birdwatching, θαυμάστε τη Ζήρεια, ακολουθήστε τα διατηρημένα μονοπάτια της, επισκεφθείτε το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και παρακολουθήστε την ακόλουθη εκδήλωση:

«Παραμυθοροές» – Ένα διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη της αφήγησης στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της δράσης του για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σύνδεση του πολιτισμού με το περιβάλλον, οργανώνει διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη της αφήγησης, για ενήλικες, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, με τη Σάσα Βούλγαρη, τη Λίλη Λαμπρέλλη και τον Στέλιο Πελασγό.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00-19:00) οι τρεις αφηγητές, πρωτεργάτες της σύγχρονης αφήγησης στην Ελλάδα, θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες μύθους, παραμύθια και ιστορίες με θεματικούς άξονες το περιβάλλον και το νερό. Οι αναμνήσεις χάνονται, όμως η μνήμη παραμένει ζωντανή, κρυμμένη στο περιβάλλον, στους ανθρώπους, στα παραμύθια. Τούτη τη φορά η κλωστή δεν είναι κόκκινη. είναι άπιαστη και δροσερή, σαν το νερό που ρέει.
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου (ώρα 11:30-13:30) οι τρεις αφηγητές πραγματοποιούν εργαστήρι εισαγωγής στην αφήγηση, για εκπαιδευτικούς και γονείς. Τι είναι παραμύθι; Σε ποιους απευθύνεται; Γιατί το παραμύθι «δεν λέει αυτό που θέλει να μας πει»; Τι είναι αφήγηση; Τι είναι παραμυθάς; Γιατί λέμε παραμύθια;

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

You may also like

Comments

Leave a reply