0

Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα δίχως το παραμύθι; Η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου φέρνει μαζί της τη μαγεία που ο καθένας από εμάς ελπίζει, κάπου μέσα του, να έρθει στη ζωή του με την αλλαγή του έτους.

Αυτή η μαγεία, μαζί με τις όμορφες ιστορίες για νεράιδες, ξωτικά, καλικάντζαρους και καρυοθραύστες που μεταμορφώνονται σε όμορφα αγόρια το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων όπως στο ομώνυμο παραμύθι του E. T. A. Hoffmann, γίνονται πραγματικότητα στα γιορτινά χωριά της Ελλάδας που ανοίγουν και φέτος τις πόρτες τους από τον Δεκέμβριο μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Από την Αθήνα μέχρι τη Δράμα, τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και πιο ποικιλόμορφα χριστουγεννιάτικα πάρκα στην χώρα μας, περιμένουν τους επισκέπτες όχι μόνο για να τον μυήσουν σε δράσεις που σχετίζονται με την παραγωγή γλυκών ή την κατασκευή παιχνιδιών, αλλά που ευελπιστούν, παράλληλα, να ανοίξουν ένα παράθυρο στο μυαλό των παιδιών προς έναν κόσμο προσφοράς, γενναιοδωρίας και αγάπης.

Αν δεν είναι αυτό το αληθινό πνεύμα των γιορτών, τότε ποιο είναι;

The Christmas Factory – Τεχνόπολη, Αθήνα

Στην καρδιά της Αθήνας, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ένας φανταστικός κόσμος παιχνιδιού, εκεί όπου κατοικούν καλικάτζαροι και ζαβολιάρικα ξωτικά, ζωντανεύει για τους μικρούς φίλους των παραμυθιών και της περιπέτειας.

Δεκάδες ξύλινοι πάγκοι με καλούδια, ιδέες για δώρα, χειροποίητα προϊόντα διακόσμησης, σνακ και νόστιμα γλυκά, ανοίγουν από τo Σάββατο 27 Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου του 2022. Την ίδια στιγμή οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν τα διασκεδαστικά παιχνίδια του Christmas Factory, απολαμβάνοντας μία βόλτα πάνω στο carousel, μία διαδρομή με το τρενάκι κάμπια ή μερικές αστείες κόντρες στα συγκρουόμενα. Φυσικά δεν θα ήταν δυνατό να λείπει η μεγάλη, επιβλητική ρόδα, υπέροχα φωτισμένη με γιορτινά, πολύχρωμα λαμπάκια, το ιδανικό κλείσιμο σε μία χριστουγεννιάτικη έξοδο που τα έχει όλα: από μικρά ψώνια που χαρίζουν χαρά, μέχρι παιχνίδι έως τελικής πτώσεως και την απόλυτη θέα στη χειμερινή Αθήνα.

Απαραίτητες στάσεις το Santa’s Factory, όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Άγιο Βασίλη, θα φωτογραφηθούν μαζί του, αλλά θα γράψουν και το δικό τους γράμμα για να του δώσουν προσωπικά με τη βοήθεια της κυρά Βασίλαινας. Αμέσως μετά το εργαστήριο των γλυκών, όπου ο κάθε μικρός επισκέπτης θα μπορέσει να κατασκευάσει τη δική του λιχουδιά και να φύγει με ένα πολύχρωμο παράσημο-σφραγίδα στο χεράκι του. Ακόμα, μία βόλτα από το Toy’s Factory, το εργαστήρι όπου τα ζουζουνιάρικα ξωτικά κατασκευάζουν τα δώρα των γιορτών είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί τέλεια αυτή η εξερεύνηση της μαγείας των Χριστουγέννων.

Αν επιλέξετε να επισκεφθείτε το Christmas Factory από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου μπορείτε να μπείτε στον χώρο με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός με μόλις 6 ευρώ. Το κόστος του κανονικού εισιτηρίου είναι 6 ευρώ το άτομο, ενώ υπάρχει και η επιλογή εισόδου για τετραμελείς οικογένειες με συνολικό κόστος εισιτηρίου τα 20 ευρώ.

To Christmas Factory στην Τεχνόπολη τηρεί αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Η είσοδος θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ενώ θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης επισκεπτών για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο αλλά και οι εκθέτες έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου. Σε όλους τους χώρους της εκδήλωσης θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

πηγή: travel

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ