0

Μία σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία, αναφορικά με το μέλλον της αγροτικής παραγωγής και ότι αυτό μπορεί να φανταστεί ο καθένας ότι σημαίνει.  Η ετήσια συνάντηση του προγράμματος, «ROBS4CROPS» στην οποία συμμετείχαν 32 διακεκριμένοι επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από  εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όπως και η “Πήγασος Αγροδιατροφή ΑΣ” ως partner του προγράμματος.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η εισαγωγή της ρομποτικής στην γεωργία. Επικεφαλής αυτού του προγράμματος είναι το ολλανδικό γεωπονικό πανεπιστήμιο του Βαχενίγκεν, το οποίο θεωρείται παγκοσμίως πρωτοποριακό στις έξυπνες τεχνολογίες και έχει φέρει την καινοτομία στην γεωργία, βοηθώντας την Ολλανδία να γίνει παγκόσμια δύναμη στον πρωτογενή τομέα.

Το ROBS4CROPS θα αντιμετωπίσει τεχνικές προκλήσεις δημιουργώντας μια ρομποτική λύση γεωργίας που αποτελείται από τρία στοιχεία: έξυπνα εργαλεία, αυτόνομα οχήματα και ελεγκτή γεωργικής παραγωγής. Τα υπάρχοντα γεωργικά εργαλεία και τρακτέρ θα αναβαθμιστούν ώστε να μπορούν να λειτουργούν, μαζί με τα υπάρχοντα γεωργικά ρομπότ, ως μέρη ενός ρομποτικού συστήματος. Η ανάπτυξη και οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε πραγματικά περιβάλλοντα γεωργίας (πραγματικές συνθήκες λειτουργίας), σε τέσσερις χώρες, σε επαναληπτικούς κύκλους και σε στενή συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη.  Το ROBS4CROPS θα αντιμετωπίσει μη τεχνικές προκλήσεις χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα γεωργικά πρότυπα, χρησιμοποιώντας υπάρχοντα μηχανήματα (μειώνοντας έτσι την αρχική επένδυση που απαιτείται) και αντιμετωπίζοντας την έλλειψη συντήρησης, ασφάλισης, χρηματοδότησης και εκπαίδευσης.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA