0
Ζεσταθείτε και ψωνίστε χειροποίητα φαγητά και τοπικές μπίρες στις καλύτερες εορταστικές αγορές γύρω από το Μάντσεστερ!

Με εκατομμύρια κατοίκους και πολλούς περισσότερους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφτούν και να κάνουν τα Χριστούγεννα όπως κάνουν οι Βρετανοί, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εορταστική περίοδος στο Μάντσεστερ μπορεί να είναι ένα υπέροχο θέαμα.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο Μάντσεστερ βλέπουν δρόμους, πλατείες και εμπορικά κέντρα να ανανεώνονται πλήρως σε πολλές περιπτώσεις, με φώτα που αναβοσβήνουν, παγοδρόμια και επισκέψεις από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη, καθώς το άρωμα του ζεστού κρασιού γεμίζει τον αέρα.

Αφιερώστε ένα Σαββατοκύριακο και ζήστε πολλές αγορές ενώ ψάχνετε για δωράκια της τελευταίας στιγμής – έχοντας στη σειρά, υπέροχα εστιατόρια και μέρη για διαμονή σε όλη την πόλη,  υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία πραγμάτων.

Οι Χειμερινοί Κήποι στους Κήπους Πικαντίλι

Όλες οι αγορές με τις ξύλινες καλύβες και το βαυαρικό στιλ θα επιστρέψουν φέτος, μετατρέποντας τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες του Μάντσεστερ σε μια ξύλινη φαντασίωση της κεντρικής Ευρώπης, όμως οι συνεχιζόμενες ανακαινίσεις του δημαρχείου στην πλατεία Άλμπερτ σημαίνουν ότι αυτή η κύρια αγορά θα βρίσκεται και πάλι στους κήπους Πικαντίλι – και μαζί της μια σκηνή ζωντανής μουσικής με DJs και συγκροτήματα, καθώς και πάγκους με churros, τηγανίτες και χειμωνιάτικα ποτά.

Το Parmageddon θα εμφανιστεί με vegan bratwursts και ηπειρωτικές μπύρες, καθώς και το φαβορί που επανέρχεται, το Pig and Barrel με τις προσφορές χοιρινού κρέατος και τα λαμπερά του καθίσματα. Ολοκαίνουργιο φέτος είναι ένα tipi bar για άτομα άνω των 18 ετών με σκανδιναβικό θέμα, γεμάτο με ψεύτικες γούνες, φωτιά και ειδικό φωτισμό. Φιλόξενο.

Πλατεία St Ann’s και οδός Exchange

Η πλατεία St Ann’s Square, όπου στεγάζεται το εντυπωσιακό και ιστορικό θέατρο Corn Exchange του Μάντσεστερ, το οποίο ήταν το ανταλλακτήριο βαμβακιού της πόλης μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960, θα είναι γεμάτη με χριστουγεννιάτικα πράγματα για να περιηγηθείτε, να φάτε, να πιείτε και να χαρείτε.

Οι γερμανικές μπύρες και το Gluhwein με κεράσι θα ρέει για να ενισχύσει την εορταστική ζεστασιά, ενώ οι τοπικοί έμποροι περιλαμβάνουν το Yard & Coop (ή αλλιώς το σπίτι του τηγανητού κοτόπουλου με βουτυρόγαλα) με τις προσφορές του σε τάπας. Το Manc and Proud θα είναι επίσης εκεί για να υπερασπιστεί την πόλη του Μάντσεστερ με όλα τα θεματικά προϊόντα του.

Πλατεία Exchange Square

Αυτή η πολυσύχναστη πλατεία που ανακατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 μετά από βομβιστική επίθεση του IRA είναι ένα όραμα της παλιάς και της νέας αρχιτεκτονικής που συνυπάρχουν ευτυχισμένα. Φέτος τα Χριστούγεννα μπορείτε να εισπνεύσετε τα μεθυστικά μπαχαρικά της εορταστικής περιόδου με ένα φλιτζάνι ζεστό κρασί από το μπαρ Mill Exchange, πριν περιπλανηθείτε στις άλλες προσφορές που ξεχειλίζουν στην πλατεία.

Στις πάμπολλες επιλογές φαγητού περιλαμβάνεται το τολμηρό και κρεατοφαγικό Porky Pig’s Yorkshire pudding wrap για τις ορέξεις μεγαθήριων, ενώ θα υπάρχουν τηγανίτες, κάρι, κεμπάπ και πίτσα – αλλά μην αφήσετε αυτά να σας αποσπάσουν την προσοχή από τις όμορφες διακοσμήσεις και τα χειροποίητα σκαλιστά αντικείμενα τέχνης.

Χριστούγεννα στο Design Centre

Το ιδιαίτερο βικτοριανό κτίριο στη γειτονιά Northern Quarter της πόλης θα είναι το κέντρο σχεδιασμού και θα φιλοξενεί στούντιο που πωλούν χειροποίητα δημιουργικά δώρα από περίπου 35 δημιουργούς – μόνο τις Κυριακές.

Και καμία σύγχρονη εμπειρία περιήγησης στο design δεν θα ήταν πλήρης χωρίς κοσμήματα, είδη σπιτιού, κεραμικά, πλεκτά και ένα σωρό αξεσουάρ και νέες ιδέες, καθώς και εκτυπώσεις και πολύχρωμα, χριστουγεννιάτικα χαρτιά περιτυλίγματος και εποχιακές κάρτες.
Το ζεστό κρασί και τα εορταστικά φαγητά θα είναι κάπου ανάμεσα και προσέξτε τους δημιουργικούς χώρους χειροτεχνίας για να φτιάξετε δώρα: το πιο προσεγμένο είδος από όλα.

Κήποι του Καθεδρικού Ναού

Ναι, υπάρχει αγορά, αλλά το μεγάλο αξιοθέατο των Cathedral Gardens είναι το σκεπαστό, λαμπερό χειμερινό παγοδρόμιο που βρίσκεται όμορφα ανάμεσα στον καθεδρικό ναό της πόλης και το Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου.

Φέτος υπάρχει ένα νέο μονοπάτι πάγου, ώστε να μπορείτε να φορέσετε τα πατίνια σας και να στροβιλιστείτε κυριολεκτικά (ή να κάνετε άθελα σας τούμπες) γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εορταστικές μελωδίες θα γεμίζουν τον αέρα με ευχάριστες αρμονίες και οι κοντινοί πάγκοι θα πουλάνε ζεστό φαγητό, μεταξύ των οποίων και μερικές πολύ καλές τηγανίτες, και φυσικά θα υπάρχουν ποτά – πολλά ποτά.

King Street

Πρόκειται για ένα μεγάλο σημείο συγκέντρωσης για τις αγορές ειδών πολυτελείας γύρω από την King Street, αλλά η εποχή της ευτυχίας είναι ένα εικονικό ταξίδι γύρω από τον κόσμο για τους καλοφαγάδες. Οι χριστουγεννιάτικοι πάγκοι με τα ντελικατέσεν έχουν βγει σε πλήρη παγκόσμια ισχύ – από χαλούμι τηγανητό μέχρι ρούμι Salford.

Νέο όνομα στο τετράγωνο για το 2022 είναι το Habas, ένα εστιατόριο της Μέσης Ανατολής που ανήκει στον όμιλο El Gato Negro, με ένα pop-up, ευχάριστο καθιστικό. Η κοντινή Market Street, εν τω μεταξύ, θα φιλοξενήσει διάφορους πάγκους ταλαντούχων χειροτεχνών και παραγωγών, από τουίντ καπέλα μέχρι εορταστικά κεριά.

πηγή: cntraveller

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA