0

Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες της Σελήνης κατέγραψε το Orion, την έκτη ημέρα της αποστολής Artemis 1. 

Πρόκειται για τις πιο κοντινές φωτογραφίες της Σελήνης που έχει τραβήξει σκάφος με το οποίο θα μπορούσε να γίνει επανδρωμένη αποστολή, μετά το Apollo. Το Orion βρέθηκε σε απόσταση 128 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του δορυφόρου της Γης.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε με το οπτικό σύστημα πλοήγησης του Orion, που καταγράφει ασπρόμαυρες εικόνες της Γης και της Σελήνης, σε διάφορες φάσεις και αποστάσεις. Αυτή η κρίσιμης σημασία επίδειξη τεχνολογίας, στη δοκιμαστική πτήση Artemis 1, θα βοηθήσει να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά της για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές, επισημαίνει η NASA.

Επίσης, το Orion πέρασε από τα σημεία προσελήνωσης των Apollo 11, 12 και 14 και είναι καθ’΄οδόν για μια μακρινή ανάδρομη τροχιά, σε μεγάλο υψόμετρο, που κινεί το σκάφος σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή με την οποία ταξιδεύει η Σελήνη γύρω από τη Γη.

Στην πρώτη φωτογραφία από την επιφάνεια της Σελήνης φαίνονται κρατήρες διαφόρων μεγεθών. Η δεύτερη είναι μία πιο κοντινή λήψη της ίδιας περιοχής. Οι άλλες δύο είναι ακόμη πιο κοντινές λήψεις και στην τέταρτη φαίνονται τα «σημάδια» στην επιφάνεια της Σελήνης από αστεροειδείς και μετεωρίτες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)


πηγή: lifo

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΔΙΕΘΝΗ