0

Στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Eunique, με φορέα υλοποίησης την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας και την οικονομική ενίσχυση και στήριξη της Περιφέρειας, προϊόντα της Στερεάς, “ταξίδεψαν” στο Ντουμπάι.

Ήταν η εναρκτήρια δράση, από τις συνολικά έξι (6), που θα ακολουθήσουν μέχρι το 2023, για την προώθηση προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ της περιφέρειας, στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία.

Στην αποστολή, το διάστημα 8-11 Νοεμβρίου, συμμετείχαν δέκα (10) παραγωγοί από πολλές περιοχές της περιφέρειας, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τα εξής προϊόντα:

Σύκα Κύμης και Ταξιάρχη, Κατίκι Δομοκού, Φέτα, Φορμαέλα Αράχοβας, Ακτινίδιο Σπερχειού, Κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας, Κονσερβοελιά των περιοχών (Ροβιών Βόρειας Εύβοιας, Αταλάντης, Στυλίδας και Άμφισσας). Στην ίδια αποστολή συμμετείχε και παραγωγός από την Κύπρο με το ΠΟΠ προϊόν «Λουκούμι» Γεροσκήπου.

Μεταξύ των δράσεων του προγράμματος ήταν και η συμμετοχή των παραγωγών, στη διεθνή εμπορική έκθεση «Speciality Food Festival 2022» στο Ντουμπάι, με περίπτερα. Στα πλαίσια της έκθεσης διανεμήθηκε έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, πραγματοποιήθηκαν διαφημιστικές καταχωρήσεις και συνεντεύξεις (πρόεδρος Αγροδιατροφικής) σε τοπικά περιοδικά, και τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στα πλαίσια των δράσεων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε κεντρικό Ξενοδοχείο στο Ντουμπάι, παρουσία πλέον των 100 προσκεκλημένων, εκπροσώπων εταιρειών εισαγωγής και διανομής τροφίμων, σεφ, διαμορφωτών κοινής γνώμης κλπ. Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχε και ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ντουμπάι, Θωμόπουλος Δημήτριος, ο πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα, ‘’Η αγορά του Ντουμπάι’’.

Μετά το πέρας της αποστολής ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, Αναστάσιος Βελισσαρίου, δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία και συνεχίζουν την στήριξη της προσπάθειας των παραγωγών και των επιχειρήσεων της περιφέρειας για την προώθηση των προϊόντων μας. Πιστεύουμε στην εξωστρέφεια και τη διείσδυση των τοπικών μας προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού, σε μια οικονομική συγκυρία πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη. Είναι μια συνεχής προσπάθεια, στην οποία επενδύουμε για να αποκτήσει ο παραγωγός την προστιθέμενη αξία που αναλογεί στην ποιότητα των προϊόντων του».

πηγή: siriosfm

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΔΙΕΘΝΗ