0

Το θέμα με α/α 21:  «Έγκριση της αριθ. 350/2022 απόφαση Ο.Ε. με θέμα: «Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του -σχεδίου- ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για τον καθορισμό του συντελεστή του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού καθώς και του φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών, οικονομικού έτους 2023 και εφεξής» του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Νοεμβρίου 2022 είναι η αιτία που η Τακτική  Μεικτή (δια ζώσης & ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Εδώ αξίζει ν΄ αναφέρουμε την “προφητική” παρέμβαση διαδικαστικού χαρακτήρα, του κ. Παπαγεωργίου Δημήτρη, που χαρακτηριστικά ζήτησε να «αποσαφηνιστεί ο τρόπος, που θα ληφθεί η απόφαση πριν ξεκινήσουμε» και αργότερα… άρχισαν όλα!

Όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά πιθανόν εκτός από την σημερινή συνεδρίαση (21 Νοεμβρίου), θα χρειαστεί και επόμενη! Και αυτό γιατί… κάτι ότι στις 9 Νοεμβρίου υπήρχε πανελλαδική απεργία, κάτι ότι στη συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου μεταφέρθηκε το θέμα με α/α 21 σε 1ο θέμα συζήτησης, με αποτέλεσμα την ψήφιση (12 υπέρ – 12 κατά, όπου αρχικά λανθασμένα είχαν καταμετρήσει 13 υπέρ – 11 κατά) της αύξησης των δημοτικών (βλέπε εδώ) τελών , εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων, φωνών και εκνευρισμού που μόνον Δημοτικό Συμβούλιο δεν θύμιζε, κάτι ότι στις 18 Νοεμβρίου στο συνεχιζόμενο Δ.Σ. ο Γραμματέας κ. Κατσιμπούλας Αντώνης, επικαλέστηκε ότι ο Πρόεδρος κ. Σκαρμούτσος Νίκος παρανομεί, αφού δεν τον άφηνε να μιλήσει για το θέμα της ψήφισης αύξησης δημοτικών τελών και προχώρησε σε αίτηση ακύρωσης (με ψηφοφορία) της σχετικής απόφασης επικαλούμενος μη τήρηση ορθής διαδικασίας από τον Πρόεδρο. Η ένταση αμείωτη και ο εκνευρισμός αυξανόμενος, παρά την θέση του Δημάρχου κ. Σταματόπουλου Σπύρου, ο οποίος υποστήριξε πως για όποια αντίρρηση ή διαφωνία μπορούν να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα για την ακύρωση της απόφασης. Η παρέμβαση του κ. Λέγγα Μάρκου προκάλεσε ακόμη μία προσωρινή διακοπή του Συμβουλίου που όμως όχι μόνο δεν αποφόρτισε το κλίμα αλλά ακριβώς ο αντίθετο συνέβει. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σικυωνίων κ. Λέγγας Μάρκος, προχώρησε σε “βαριές” κουβέντες, νέος κύκλος αντεγκλήσεων και ζήτησε να καταθέσει «Πρόταση Μομφής» κατά του Προέδρου με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος να… διακόψει (?) το συμβούλιο για σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 19:30 όπου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις συνεδριάσεις και η δήλωση του κ. Λέγγα αναφορικά με την πρόταση μομφής που θα καταθέσει σήμερα…

 

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA