0

Μετά από 9 μήνες εντατικής προσπάθειας και συστηματικής ενασχόλησης, η iGEM Athens 2022 παρουσίασε το ερευνητικό της project «PERpectives» και απέσπασε χρυσό μετάλλιο και δύο υποψηφιότητες διάκρισης.

Χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2022 κατέκτησε ομάδα Ελλήνων φοιτητών από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι ο ετήσιος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Συνθετικής Βιολογίας  iGEM 2022 στον εκθεσιακό χώρο Paris Expo-Porte de Versailles. Σε αυτόν έλαβε μέρος και η ομάδα της Αθήνας ανάμεσα σε 356 συνολικά ομάδες διακεκριμένων πανεπιστημίων από 42 χώρες.

Η Αθήνα εκπροσωπήθηκε από 9 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Βιολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Ιατρική Σχολή, Τμήμα Πληροφορικής ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολή Χημικών Μηχανικών, Σχολή Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ) και διαγωνίστηκε στο πεδίο Foundational Advance (Overgraduate).

Μετά από 9 μήνες εντατικής προσπάθειας και συστηματικής ενασχόλησης, η iGEM Athens 2022 παρουσίασε το ερευνητικό της project «PERpectives» ενόψει 6 κριτών και απέσπασε χρυσό μετάλλιο και δύο υποψηφιότητες διάκρισης στις κατηγορίες «Best Safety and Security Award» και «Best Education Award».

πηγή: alfavita

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ