0

Β. Νανόπουλος: Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη!

Η εκμίσθωση της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου προχωρά με την αποδοχή, το μεσημέρι της Δευτέρας 7.11.2022, της προσφοράς από την εταιρία «ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Ε». Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος ανέφερε ότι σύντομα πλέον υπογράφεται η σύμβαση μίσθωσης και ξεκινά η υλοποίηση του Βιοτεχνολογικού Πάρκου της Κορίνθου.

Ο χώρος της περιφερειακής αγοράς, για πολλά έτη λεηλατημένος, παρατημένος και χώρος απόθεσης απορριμμάτων, μετατρέπεται σε κοιτίδα και ανάπτυξης, εργασίας και προοπτικής.
Η εκμίσθωση ουσιαστικά αποτελεί την έναρξη όλων εκείνων των εργασιών για την μετατροπή της Αγοράς σε Βιοτεχνολογικό Πάρκο και την εγκατάσταση των επιχειρήσεων που θα αναπτύξουν τις δράσεις υψηλής τεχνολογίας και θέσεις εργασίας,

Ο Δήμαρχος Κορινθίων από την πρώτη στιγμή «είδε» στον χώρο της Περιφερειακής αγοράς προοπτική. Συνεργάστηκε άψογα με τον Υφυπουργό έρευνας και τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, με την ΕΤΑΔ που ήταν ο ιδιοκτήτης του χώρου και είχε τον πρώτο λόγο, με επιχειρήσεις που ήταν διατεθειμένες να αναπτυχθούν στην περιφερειακή αγορά Λεχαίου.
Η ομάδα εργασίας που συστήθηκε δούλεψε μεθοδικά και στοχευμένα. Σε σύντομο, αν κανείς σκεφτεί την γραφειοκρατία και την πολυπλοκότητα των διαδικασιών, χρονικό διάστημα επετεύχθη η παραχώρηση του χώρου από την ΕΤΑΔ στον δήμο. Η παραχώρηση αυτή ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον Υφυπουργό Χρίστο Δήμα τον Ιούλιο του 2021.

Τον Φεβρουάριο του 2022 ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ έβαλε την υπογραφή του, μαζί με τον Δήμαρχο Κορινθίων, στην συμφωνία παραχώρησης.
Στις 7 Νοεμβρίου του 2022, σε μια ιστορική για το δήμο Κορινθίων στιγμή, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου επισημοποιήθηκε η προσφορά εκμίσθωσης από επενδυτικό σχήμα στο οποίο μετέχει και Κορινθιακή επιχείρηση.

«Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Πετύχαμε την παραχώρηση αρχικά του χώρου στο δήμο από την ΕΤΑΔ αν και πολλοί την θεωρούσαν ακατόρθωτη, και πλέον με την αποδοχή της πρότασης εκμίσθωσης που υπογράψαμε, εγώ ως Δήμαρχος ,ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος και ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός ως μέλη της αρμόδιας επιτροπής, μετατρέπουμε έναν χώρο εγκαταλελειμμένο σε χώρο ανάπτυξης» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως η σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΕΤΑΔ προβλέπει την παραχώρηση μετ’ ανταλλάγματος 102.381,67 τ.μ., της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου στο Δήμο Κορινθίων με σκοπό τη δημιουργία Βιοτεχνολογικού Πάρκου και την εγκατάσταση επιχειρήσεων βιοτεχνολογίας, καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας σε σύνολο επένδυσης 80 εκατ. ευρώ.

Η διάρκεια της παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης του ακινήτου προσδιορίζεται στα τριάντα (30) έτη από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα παράτασης ακόμη δέκα (10) έτη. Το έργο έχει λάβει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων. Η υλοποίηση του πάρκου έχει χρονοδιάγραμμα 3 έτη.

You may also like

Comments

Leave a reply