0

Εκδηλώσεις και αεροπορικές επιδείξεις με ελληνικά μαχητικά στον Εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας 2020. Το αναλυτικό πρόγραμμα.

Με σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν επιδείξεις με τα μαχητικά της ΠΑ γιορτάζεται ο Προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), Αρχάγγελος Μιχαήλ. Το Σάββατο (5/11) τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον ουρανό του Παλαιού Φαλήρου.

Στον Φλοίσβο θα γίνει αεροπορική επίδειξη με τη συμμετοχή όλων των τύπων των Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας: Των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων οι επιδείξεις περιλαμβάνουν πτήσεις των F-16, των μαχητικών της ραχοκοκαλιάς της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και του ιστορικού F-4, του μαχητικού – «θρύλο των αιθέρων».

Πολεμική Αεροπορία: Πτήση με F-4

Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Το πρόγραμμα και οι πτήσεις στο Παλαιό Φάληρο

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

 • 09:00: Πτήσεις Μαθητών στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας
 • 20:15: Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή της Μπάντας της ΠΑ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 (Μαρίνα Φλοίσβου)

 • 10:30: Μουσική Εκδήλωση από την Ορχήστρα της ΠΑ
 • 11:00: Έναρξη Αεροπορικής Επίδειξης

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

 1. Εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής (μαθητών Α’ και Β’ Λυκείου) στη Σχολή Ικάρων, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 2. 17:00: Συναυλία της Μπάντας της ΠΑ στον Σταθμό του Μετρό Μοναστηράκι

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Διελεύσεις σχηματισμών αεροσκαφών άνωθεν μεγάλων πόλεων, ακριτικών πόλεων και νησιών

 • 10:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι
 • 12:00: Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι

Οι Αεροπορικές Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

 • Από την Παρασκευή 4 έως και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, από 09:00 έως 17:00
 • Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, από 14:00 έως 17:00

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης μετάδοσης της λοίμωξης COVID-19 και σύμφωνα με τους υγειονομικούς χάρτες της κάθε περιοχής.

Πρόγραμμα Αεροπορικών Επιδείξεων

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

 • 11:00: Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου: Αεροπορική επίδειξη με τη συμμετοχή όλων των τύπων των Αεροσκαφών της ΠΑ καθώς και των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire. Επιπρόσθετα θα συμμετάσχουν και πολιτικά αεροσκάφη των εταιριών «Sky Express» και «Aegean Airlines».
 • 11:30: 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας: Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος»
 • 12:45: Λιμάνι Χανίων Κρήτης: Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς»

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

 • 12:00: 110 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας: Αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος» και F-16 «Ζευς»

Όπως επισημαίνουν από την Πολεμική Αεροπορία, οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.

πηγή: ieidiseis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ