0

Ένα βιβλίο για την ενδοοικογενειακή βία που μας αφορά όλους. Ο λόγος που έγραψα αυτό το βιβλίο είναι για να βοηθήσω παιδιά και γυναίκες που έχουν βιώσει παρόμοιες εμπειρίες και να τους δείξω ότι υπάρχουν λύσεις, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να αγωνιστούμε και να μην το βάλουμε κάτω. Το σκληρό θέμα της ενδοοικογενειακής βίας διαδραματίζεται στην εξωτική Ινδία για να απαλύνει τις πληγές των παιδιών και μανάδων που θα ταυτιστούν με το θέμα, η αστερόσκονη της μυθοπλασίας μαζί με την Ινδική κουλτούρα ταξιδεύουν τις ψυχές μας και δίνουν ελπίδα και λύση στο πρόβλημα.

Το βιβλίο μου έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Οσελότος στα ελληνικά και στα σουηδικά και σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα αγγλικά.

Γεια σας,
Ονομάζομαι Νίνα Λαδοπούλου Λούντκβιστ και τα τελευταία 14 χρόνια μένω στη Στοκχόλμη. Το ψευδώνυμό μου είναι Νίνα Λουντ.

Είμαι καθηγήτρια αγγλικών σε δημόσιο σουηδικό σχολείο, συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων, μεταφράστρια και θεατρολόγος. Η τέχνη είναι το μέσο που μεταφέρει την πληθώρα των συναισθημάτων μας, την περισυλλογή μας και την αντίληψή μας για τον κόσμο που ζούμε.

Προηγούμενες εκδόσεις

Ο γιος μου με ενέπνευσε να δημιουργήσω το παιδικό βιβλίο ‘’Η Χιονονιφάδα θέλει να γίνει η νέα Χιονάτη’’, μια σύγχρονη φεμινιστική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού της Χιονάτης. Ήθελα να περάσω το μήνυμα στη νεότερη γενιά να αγαπάνε τον εαυτό τους γι’ αυτό που είναι και να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους, να συγκεντρωθούν στην εσωτερική ομορφιά, την προσωπικότητά τους.

Επιπλέον, στη Χιονονιφάδα δεν υπάρχει κακιά μητριά εφόσον η ιστορία αντανακλά την σύγχρονη κοινωνία που ζούμε όπου οι άνθρωποι χωρίζουν και ξαναπαντρεύονται. Δεν υπάρχουν κακοί εδώ παρά μόνο χαρακτήρες που αμφισβητούν τα πρότυπα που μας έχουν επιβληθεί εδώ και δεκαετίες. Το πρώτο μου βιβλίο εκδόθηκε στα ελληνικά και τα αγγλικά από τις εκδόσεις Ιβίσκος το 2015. Την ίδια χρονιά εκδόθηκε και στα ισπανικά ως audio book. Το 2019 έγινε επανέκδοση από τις εκδόσεις Miss North και εκδόθηκε και στα σουηδικά.

You may also like

Comments

Leave a reply