0

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση τιμής και μνήμης, με θέμα «Ο τελευταίος θρύλος του Ιερού Λόχου, Στρατηγός Κων. Κόρκας» στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου ΄΄Θωμάς Θωμαΐδης΄΄ , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Κορινθίων.

Η εκδήλωση, που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους, διοργανώθηκε από το Παράρτημα Κορινθίας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τη Λέσχη Καταδρομέων & Ιερολοχιτών, τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Βραχατίου ΄΄Η Αναγέννηση΄΄ και την εφημερίδα «Η Φωνή της Κορινθίας».

Όλοι όσοι έδωσαν το παρών, αποτίνοντας ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Στρατηγού, Κωνσταντίνου Α. Κόρκα (7/1/1921-29/5/2022), ενός Μεγάλου Έλληνα και Θρύλου του Ιερού Λόχου, παρακολούθησαν με συναισθηματική φόρτιση και σεβασμό την εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, μολονότι δεν κατάφερε να παραστεί στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν παρέλειψε να κάνει τις εξής δηλώσεις:

«Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μια σπουδαία εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου Στρατηγού, Κωνσταντίνο Κόρκα, τον τελευταίο θρύλο του Ιερού Λόχου. Δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να δώσω το παρών, ωστόσο δεν θα μπορούσα να μην απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές (Παράρτημα Κορινθίας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τη Λέσχη Καταδρομέων & Ιερολοχιτών, τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Βραχατίου ΄΄Η Αναγέννηση΄΄ και την εφημερίδα «Η Φωνή της Κορινθίας»), που φρόντισαν η εμβληματική αυτή προσωπικότητα να τιμηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, δηλαδή σε αυτόν που αρμόζει σε έναν πραγματικό θρύλο, όπως ο Κωνσταντίνος Κόρκας. Οι ήρωες αυτοί δεν σβήνουν ποτέ από τη μνήμη και παραμένουν στο διηνεκές.

Αποτελούν ένα λαμπρό παράδειγμα για όλο τον Ελληνισμό. Το παράδειγμά τους το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ σήμερα! Είχα την ύψιστη τιμή να υπηρετήσω υπό τις διαταγές του, ως αξιωματικός του Λόχου Στρατηγείου της 9ης Μεραρχίας, και να τον συνοδεύσω ως υπασπιστής του σε πολλές επισκέψεις και επιθεωρήσεις που έκανε στις μονάδες της Μεραρχίας. Το αγέρωχο ύφος του και οι ανεξάντλητες γνώσεις του παραμένουν ακόμα και σήμερα ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Απέραντος ο σεβασμός και το δέος που μου προκαλούσε ανέκαθεν! Είναι χρέος απέναντι στους προγόνους μας να μην τους λησμονήσουμε ποτέ! Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Κόρκας αποτελεί μια τέτοια ιερή μορφή, πυξίδα για όλους εμάς τους νεότερους. Αθάνατος!».

You may also like

Comments

Leave a reply