0

Β. Νανόπουλος: Ας είναι παράδειγμα ο αγώνας των ηρώων για σύγχρονα επιτεύγματα, σε συνθήκες ειρήνης!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει στο ιστορικό γεγονός, τίμησε ο Δήμος Κορινθίων την επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου της Ακροκορίνθου. Στο κάστρο, το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε δοξολογία και μεταφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο χώρο των εκδηλώσεων. 𝝤 𝝙ή𝝻𝝰𝞀𝞆𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 𝝗𝝰𝞂ί𝝺𝝶ς 𝝢𝝰𝝼ό𝝿𝝾𝞄𝝺𝝾ς 𝝹𝝰𝝺𝞈𝞂ό𝞀𝝸𝞂𝝴 𝞃𝝸ς 𝝰𝞀𝞆ές 𝝹𝝰𝝸 𝞃𝝾𝝼 𝝹ό𝞂𝝻𝝾 που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση παρουσίας και συμμετοχής, μιλώντας για το κομβικό ιστορικό γεγονός της Απελευθέρωσης του μεγαλύτερου κάστρου της Πελοποννήσου.

«Η απελευθέρωση ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την ελληνική επανάσταση. Έδωσε στους αγωνιστές μια σταθερή βάση και ενέπνευσε σε όλη την Ελλάδα το πνεύμα της αντίστασης και του αγώνα για την ελευθερία. Στο δήμο Κορινθίων με λαμπρότητα κάθε χρόνο γιορτάζουμε την απελευθέρωση και τιμούμε όσους εκείνη την περίοδο με αγάπη και φιλοπατρία κατάφεραν κάτι που θεωρείτο ακατόρθωτο.

Αυτό το πνεύμα των αγωνιστών πρέπει σήμερα να είναι παράδειγμα για όλους μας ώστε, σε συνθήκες ειρήνης, να καταφέρουμε επιτεύγματα που θα κάνουν τη χώρα μας ζηλευτή σε ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κορινθίων.

𝚨𝛋𝛐𝛌𝛐ύ𝛉𝛈𝛔𝛆 𝛋𝛂𝛕ά𝛉𝛆𝛔𝛈 𝛔𝛕𝛆𝛗ά𝛎𝛚𝛎 𝛋𝛂𝛊 𝛆𝛎𝛕𝛖𝛑𝛚𝛔𝛊𝛂𝛋ή 𝛂𝛎𝛂𝛑𝛂𝛒ά𝛔𝛕𝛂𝛔𝛈 𝛕𝛈ς 𝚨𝛑𝛆𝛌𝛆𝛖𝛉έ𝛒𝛚𝛔𝛈ς 𝛕𝛐𝛖 𝚱ά𝛔𝛕𝛒𝛐𝛖. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, τόσο του δήμου Κορινθίων όσο και άλλων περιοχών, που με ζέση ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και υποστήριξαν με την συμμετοχή τους τις εκδηλώσεις.

𝚬𝚼𝚾𝚨𝚸𝚰𝚺𝚻𝚶𝚼𝚳𝚬 𝚯𝚬𝚸𝚳𝚨 𝚻𝚶𝚼𝚺 𝚺𝚼𝚲𝚲𝚶𝚪𝚶𝚼𝚺
Πολιτιστικός σύλλογος Πύλης Δερβενοχορίων
Πολιτιστικός Σύλλογος Αθικίων
Πολιτιστικός Σύλλογος Κλένιας ¨ο Άγιος Παντελεήμων”
Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Μελαγκάβι»
Λύκειο Ελληνίδων Άργους, Περιφ. Τμήμα Κουτσοποδίου

𝚶𝚷𝛀𝚺 𝚬𝚷𝚰𝚺𝚮𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚮𝚴 𝚺𝚼𝚴𝚬𝚸𝚪𝚨𝚺𝚰𝚨 𝚱𝚨𝚰 𝚺𝚼𝚳𝚳𝚬𝚻𝚶𝚾𝚮𝚺 𝚻𝚶𝚼𝚺, 𝚻𝚶𝚼𝚺:

  • Αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου «Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ»
  • Πολιτιστικός σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου «Ο Απόλλων»
  • Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας
  • Κορινθιακή εστία ιστορικών και Λαογραφικών ερευνών
  • Φίλοι ίππων Κορινθίας
  • Ομάδα Αναβιωτών 1821
  • Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου ΣΕΑΚ

Την Γενική επιμέλεια και τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχε ο κ. Παναγιώτης Χωρίκης.

You may also like

Comments

Leave a reply