0

ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ;;;

Πρόσφατα ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι υλοποιούνται οι δεσμεύσεις για τους δύο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς σε Αθίκια και Άγιο Γεώργιο και τα έργα ολοκληρώνονται.

Δεν μας ανέφερε όμως ότι με δική του προσωπική ευθύνη είναι σε τόσο μεγάλη καθυστέρηση αφού:

  1. Τα δύο έργα τα παρέλαβε δημοπρατημένα από τον Ιούνιο 2019 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και μάλιστα με ανάδοχο και έκπτωση 55% πράγμα που επικύρωσε με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής το Δεκέμβριο του 2019 χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ως δια μαγείας όμως δεν κάλεσε τον ανάδοχο για την υπογραφή των συμβάσεων με αποτέλεσμα να λήξει η ισχύς των προσφορών και των αντίστοιχων εγγυητικών επιστολών.

  1. Έτσι αναγκάστηκε να επαναδημοπρατήσει τα δύο έργα δύο ακριβώς χρόνια μετά, τον Ιούνιο 2021. Οι εκπτώσεις αυτή τη φορά 43% και 45% αντίστοιχα για τα έργα αυτά. Δηλαδή η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής κοστίζει στο Δήμο επιπλέον και για τα δύο έργα 263.000 € από τις μικρότερες εκπτώσεις που επιτεύχθηκαν στους επαναληπτικούς διαγωνισμούς. Ποιος το πληρώνει το επιπλέον κόστος; Ο Δήμος φυσικά.
  1. Να ήταν μόνο αυτά; Όχι βεβαίως. Μας αναφέρει ότι τα δύο έργα είναι σε προχωρημένο στάδιο, αφού το ένα του Αγίου Γεωργίου έχει ποσοστό κατασκευής μόλις 30% !!!!! και το δεύτερο στα Αθίκια 70% !!!! Δεν μας ανέφερε όμως ότι ήδη έχει λήξει η συμβατική προθεσμία των 12 μηνών (οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί στις 12/10/21 και για τα δύο έργα). Τόσο γρήγορα εκτελούνται τα έργα στο Δήμο Κορινθίων. Σκεφθείτε να μη δοθεί και παράταση.Θα μείνουμε στα μπετά.

Πότε θα τελειώσουν και πότε θα λειτουργήσουν ένας Θεός γνωρίζει.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ

Απίστευτο και όμως αληθινό.

► 15 μήνες πέρασαν και ακόμα δεν έχει γίνει η δημοπράτηση.

Μιλάμε για προμήθεια τροφίμων για τους άπορους συμπολίτες μας (για όλο το Νομό Κορινθίας) ύψους 1.389.413€ μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ.

Με κοινή υπουργική απόφαση στις 29/7/21 ο Δήμος Κορινθίων εντάχθηκε με συμπληρωματική πίστωση στο πρόγραμμα με το ποσόν των 1.389.000€ που στη συνέχεια έγινε 1.723.000€.

► Ο Δήμαρχος 11/8/21 μας ανακοινώνει ότι νοιάζεται για τους άπορους δημότες και με ενέργειές του δόθηκε συμπληρωματική πίστωση.

Δυστυχώς η ανικανότητα διαχείρισης των χρηματοδοτήσεων αφήνει τους άπορους πολίτες χωρίς τρόφιμα και ενώ η κρίση όχι μόνο συνεχίζεται αλλά γιγαντώνεται. Το μόνο που έχει γίνει είναι η προέγκριση των όρων του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή στις 13/12/2021.

Από τότε μέχρι σήμερα άκρα του τάφου σιωπή.

Οι Κορίνθιοι πεινάνε και ο Δήμος κρατά τα χρήματα κλειδωμένα στις τράπεζες.

► Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση το επόμενο εξάμηνο να έχουν δοθεί τρόφιμα (διαγωνισμός, πρακτικά, κατακυρώσεις, Ελεγκτικό Συνέδριο, Διαχειριστική Αρχή, κλπ).

Να δούμε τώρα σε ποιόν θα καταλογίσει ευθύνες ο Δήμαρχος.
Υπομονή άλλοι Ένδεκα μήνες έμειναν. Δεν μπορεί.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA