0

Μετά την “επιβολή” αυλαίας στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν με το “γκάζι πατημένο” αφού ο Νοέμβριος, θα είναι “ζεστός μήνας” για την Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες του “THE SOCIALIST” μέσα στον Νοέμβριο, αναμένεται να ανακοινωθούν τόσο οι νέοι Τομεάρχες με “εκπλήξεις” ανάμεσα στα ονόματα που “ακούγονται” για τους Γραμματείς και Αναπληρωτές Γραμματείς των Τομέων.

Οι Τομείς Πολιτικής είναι ομάδες –  όργανα τεκμηρίωσης που παράγουν πολιτική, συνεπικουρούν επιστημονικά το κοινοβουλευτικό έργο, συνεργάζονται με τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας, αναλαμβάνουν το συντονισμό σε θέματα διυπουργικού περιεχομένου, διασφαλίζουν διαύλους επικοινωνίας με τις οργανωμένες κοινωνικές ομάδες και τις κοινωνικές οργανώσεις, την επιστημονική κοινότητα και τα μαζικά κινήματα και αναλαμβάνουν τη διοργάνωση δράσεων, θεματικών ημερίδων και προγραμματικών συνεδρίων.

Μεγάλο ποσοστό των ψηφοδελτίων της Δημοκρατικής Ανατροπής με το ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο 15ημερο του Νοεμβρίου

Παράλληλα με τις διεργασίες στο κόμμα για την κατάρτιση του πλάνου διακυβέρνησης που παρουσίασε περιληπτικά στην 86η ΔΕΘ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παράλληλα με την παραγωγή πολιτικών προτάσεων και θέσεων αλλά και με την θεσμική και νομική πρωτοβουλία της αποκάλυψης του μέγιστου πολιτικού σκανδάλου των υποκλοπών, στην Χ.Τρικούπη “έτρεχε” και ο σχεδιασμός των ισχυρών ψηφοδελτίων σε όλη την Επικράτεια. Σχετικά με τη διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων, πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, κ. Αργύρης τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ «θέλουν τα ψηφοδέλτια να έχουν νομιμοποίηση της βάσης του κόμματος» κι έτσι χωρίς «μεσάζοντες» γίνονται επαφές με τις Νομαρχιακές όλης της χώρας για τη συζήτηση των προτάσεων. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εκείνους που θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι. Εμείς έχουμε γνωμοδοτική ευθύνη και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος». Οι ζυμώσεις και οι βολιδοσκοπήσεις “τρέχουν” εδώ και περίπου 6 μήνες και πολλοί φαίνεται να είναι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ριχτούν στην μάχη του σταυρού με τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς με βάση τα σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά, το κόμμα διεκδικεί πάνω από 40 βουλευτικές έδρες, μένει να επιβεβαιωθεί αν τελικά είναι και πολύ περισσότερες.

Στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη και των στενών συνεργατών του είναι η ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων, με πρόσωπα από τον χώρο της επιστήμης, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, της αυτοδιοίκησης και των αγροτών. Νέα στελέχη με βαριά βιογραφικά, που έχουν καταξιωθεί κοινωνικά και επαγγελματικά κι έχουν απήχηση στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και πρόσωπα που δεν ανήκουν έως τώρα στο κομματικό δυναμικό. Στη Χαριλάου Τρικούπη αναζητούν επίσης και νέες γυναίκες, αλλά και πρόσωπα από την γενιά του brain drain, δηλαδή των νέων Ελλήνων επιστημόνων που μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης.

Όλα τα παραπάνω, θα αποτυπωθούν, όπως δηλώνουν υψηλόβαθμα στελέχη στην Τρικούπη, στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων τον Νοέμβριο ενώ είναι πασιφανής ο γενικός ενθουσιασμός στις τάξεις των ψηφοφόρων που βλέπουν το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, να ακολουθεί με συνέπεια το ξεκάθαρο πολιτικό αφήγημα του σήμερα. Πολιτική Αυτονομία-Ανανέωση-Ενότητα.

Ρεπορτάζ: Γαβρής Άγγελος

πηγή: thesocialist

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ