0

Κάτι τα “τερτίπια” του νόμου Βορίδη, με τον οποίο αντικαθίσταται το ισχύον εκλογικό σύστημα της «απλής αναλογικής» με το εκλογικό σύστημα της «ενισχυμένης πλειοψηφικής» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που εμφανισθεί ως το πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας των αιρετών, (θυμίζουμε πλέον, ότι το ποσοστό του 43% συν μία ψήφο ορίστηκε για την εκλογή Δημάρχων και Περιφερειαρχών από την πρώτη Κυριακή), κάτι η “μουγκή” περίοδο στα συμβούλια ελέω πανδημίας, κάτι η “φθορά” των δημοτικών αρχών, κάτι η “απραξία” παραγόμενου έργου ελέω ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού… “άνοιξε την όρεξη” σε πολλούς, µε αποτέλεσμα να αρχίσει ο “χορός” υποψήφιων δηµάρχων. Ποιο συγκεκριμένα στο Ν. Κορινθίας, και στους δήμους: Κορινθίων, Βέλου Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, ο “χορός” καλά κρατεί και άνοιξε νωρίς.

Στον Δήμο Κορινθίων ο κ. Νίκος Σταυρέλης, μόλις δύο μέρες πριν, έκανε την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα ενημερώνοντας μας πως «Πλέον κάθε μήνας και κάθε μέρα που θα διανύουμε δεν θα έχουν επιστροφή. Από αύριο και σε τακτές εβδομαδιαίες προθεσμίες αρχίζουμε τη δημοσίευση των προγραμματικών δεσμεύσεών μας, κοστολογημένες και με πλήρη οδικό χάρτη». Την επομένη κιόλας, παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους και μεταγραφές που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».

Στον Δήμο Βέλου Βόχας ο κ. Θανάσης Μανάβης, σε λίγη ώρα από τώρα, παραχωρεί συνέντευξη τύπου με θέμα «Δημοτικές εκλογές 2023 – το πρόγραμμα μας» που αποτελεί και την εκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας της παράταξης «ΝΕΑ ΠΝΟΗ»

Στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ο κ. Σπύρος Καραβάς, μόλις τρεις μέρες πριν και στην διαδικτυακή εκπομπή «Εν Δήμω» του WebTV ontimenews.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ερωτηθείς και χωρίς περιστροφές ανέφερε σχετικά: «να σας απαντήσω ότι προφανώς θα είμαι (υποψήφιος Δήμαρχος)»

Στον Δήμο Σικυωνίων ο κ. Μάρκος Λέγγας, στη ίδια εκπομπή «Εν Δήμω» (ΔΕΤΕ ΕΔΩ) της 1ης Οκτωβρίου, ερωτηθείς σχετικά με νόημα απάντησε «Θεού Θέλοντος» απευθυνόμενος ταυτόχρονα στους “συν”-δημότες του Δήμου με μήνυμα ενότητας και συμμετοχικότητας!

Εδώ όμως, πληροφορίες αναφέρουν, πως θα υπάρξει και άλλη, νέα υποψηφιότητα Δημάρχου Σικυωνίων που θα κάνει αίσθηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση πλέον είναι ειλημμένη και πραγματοποιούνται σε επίπεδο διερευνητικό, αρκετές συναντήσεις με “βετεράνους” και μη, αυτοδιοικητικούς που κάποιοι είναι σήμερα μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο, άλλοι πάλι ήταν, και άλλοι ως “νέοι” θα ήθελαν να βρεθούν! Σε κάθε περίπτωση η κάθοδος στον αυτοδιοικητικό στίβο, πολύ γνωστού επιχειρηματία, ορμώμενου από χωριό εξ ορεινού όγκου του Δήμου και ολίγον “παραμελημένο” τα πολλά τελευταία χρόνια, καλός γνώστης της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και αρκετά συμπαθείς στην κοινωνία, δείχνει να ταράζει και να αλλάζει την προεκλογική σκακιέρα… “κοντός ψαλμός αλληλούια” λοιπόν, όχι μόνο για τον Δήμο Σικυωνίων αλλά και για τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού καθώς ο χρόνος είναι πολύς και οι εκπλήξεις δε θα λείψουν.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA