0

Ένα πλούσιο τριήμερο δράσεων, εξαιρετικού ενδιαφέροντος, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στον Δ. Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, με τα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου (Ξυλοκάστρου και Δερβενίου), για να τιμηθεί η τρίτη ηλικία, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα Γ’ ηλικίας (1ης Οκτωβρίου).

Το τριήμερο δράσεων ξεκινά στο Ξυλόκαστρο την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Οκτωβρίου. Στις 7.00-9.00 το πρωί, θα τελεστεί θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγ.Μακαρίου, μετά αρτοκλασίας.
Στις 10.00 π.μ. οι χορωδίες του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου και του Μουσικού και Μορφωτικού Συλλόγου “Ο ΑΥΛΟΣ”, με σημείο εκκίνησης το Ηρώον, (πύλη του Πευκιά), ενώνουν τις μελωδικές τους φωνές και με συνοδεία του Ελληνικού Οδηγισμού Ξυλοκάστρου και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, διασχίζουν την κεντρική αγορά της πόλης με δύο κουμπαράδες, για φιλανθρωπικό σκοπό.
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Σχολείο Συκιάς.

Τίτλος της δράσης αυτής: “ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΌ ΣΚΟΠΌ”.
Η ολοκλήρωση αυτής της δράσης θα γίνει στη Κεντρική πλατεία Ξυλοκάστρου, όπου και θα γίνει μικρή εκδήλωση για το Ειδικό Σχολείο Συκιάς. Το απόγευμα της Τετάρτης στις 18.00 στον χώρο του ΚΑΠΗ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα <Παθολογίες και πρόληψη> με ομιλητή τον ιατρό Γεροντολογίας Κωνσταντίνο Στολάκη.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙ

Το απόγευμα στις 17.00 θα τελεστεί παράκληση στον ιερό ναό του Αγ.Ιωάννου στο Δερβένι, υπέρ υγείας των μελών. Στις 18.00 στον χώρο του ΚΑΠΗ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα “Φυσικοθεραπεία και άσκηση στη Γ’ ηλικία.”
Ομιλητής ο Φυσικοθεραπευτής κος Παναγιώτης Νικολόπουλος. Θα ακολουθήσει κέρασμα των μελών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Στις 9.00 το πρωί στον χώρο του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου θα πραγματοποιηθούν σπουδαίες δράσεις- ομιλίες, ξεκινώντας με ομιλητή τον κο Μάνο Καστρινάκη, με θέμα 50 και Ελλάς, ανθρώπινα δικαιώματα για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, το πρόγραμμα “κατ’ οίκον επισκέπτης για την προληπτική υγεία”.

Στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με θέμα: “Ρεφλεξολογία-ιστορία, οφέλη και αυτοφροντίδα σε κάθε ηλικία”.
Θα ακολουθήσει εργαστήρι με θέμα: “Πρωτόκολλο για ενσυνείδητη φροντίδα με ρεφλεξολογία χεριών”, με τη ρεφλεξολόγο και ιδρύτρια του Κέντρου Δια βίου Ανάπτυξης ΦΥΛΙΡΑ, κα Γεωργία Μιχαλοπούλου. Στις 11.30 θα ακολουθήσει κέρασμα σε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ. Στη 13.00 θα ακολουθήσει η λήξη του τριημέρου δράσεων για τη Τρίτη ηλικία.

You may also like

Comments

Leave a reply