0

Στο Ανοικτό Θέατρο της Πουλίτσας Κυριακή 4 Σεπτέμβρη στις 9.

Η εταιρεία παραγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων ΗΧΟΔΙΑΣΤΑΣΙΣ-ΓΚΑΛΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Βέλου Βόχας στην Κορινθία παρουσιάζουν την Θεατρική παράσταση ως φόρο τιμής στους ήρωες του 1821.

Ένα ακόμα αριστούργημα του βραβευμένου Κορίνθιου συμπολίτη μας θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιώργου Α. Χριστοδούλου, που φιλοξενήθηκε τον θεατρικό Χειμώνα 2021-22 στην Γκαλερί Δημιουργών αλλά και στο Θέατρο «Αλκμήνη» με συνεχή sold-out, και διθυραμβικές Κριτικές.

Για πρώτη φορά ο ήρωας Νικηταράς, (Χρίστος Γεωργίου) σε θεατρική σκηνή, μαζί με την ψυχιατρικά διαταραγμένη κόρη του (Σάρα Τερζή) σε έναν συνταρακτικό διάλογο!

Ένας ήρωας του 1821, που έσπασε τρία σπαθιά στα Δερβενάκια και που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα.

Που είδε την κόρη του να τρελαίνεται, επειδή τον αντίκρισε μες στα αίματα. Που είδε μετά την επανάσταση να βγάζουν το καλύβι του σε πλειστηριασμό!

Που φυλακίστηκε άδικα για 2 χρόνια σ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς με αποτέλεσμα να τυφλωθεί. Που αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος, για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.

Ένα σύμβολο, ένας Έλληνας, που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα ελεύθερη, αλλά ουδείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του…(!!!)

Μια σπαραχτική-ανθρώπινη παράσταση, που θα συγκινήσει και τον πιο σκληρό θεατή!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός
Φωτισμοί-ήχοι: Τάσος Ιωάννου
Σκηνικά-κουστούμια: Δήμητρα Καββαδά
Βοηθός σκηνοθέτη: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτογραφίες-Θάνος Γεωργίου -Μάνος Βλαστός

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Χρίστος Γεωργίου(Νικηταράς) Σάρα Τερζή (τρελο-Σοφιά)

Ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου μεγάλωσε στο Βέλο με καταγωγή το ορεινό Καίσαρι Κορινθίας. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες περιοδικά, και ραδιόφωνα,

Έχει γράψει:

ΒΙΒΛΙΑ: «Ο Λόφος της Ειρήνης», «Ιστορίας Λόγος», «Ορατός κύκλος», «Το δάκρυ της Τζοκόντας» και «Ο Γλύπτης και η κοιμωμένη του».

  1. ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ: «Η γυναίκα Ανεμώνη», «Γιαννούλης Χαλεπάς, η κοιμωμένη μου», «Ξανθίππη η γυναίκα του Σωκράτη», «Ομφάλιος Λώρος», «Πηνελόπη Δέλτα», «Λέλα Καραγιάννη η μάνα της αντίστασης», «Το Βαλς της Κόκκινης βροχής», «Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας», «Η κούνια», «Η Γκιλοτίνα», «ΕΠΤΑ», «Κύριε Αττίκ… τελειώσαμε.», «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του…Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», «Όταν η Φόνισσα συνάντησε την Μήδεια», 2. «Μια δίκη παρωδία… Γεώργιος Καραϊσκάκης», «Αι γενεαί αι πάσαι… Νικηταράς!!». «Η Δίκη των έξι»,«Ένα γράμμα απ’ τη Μικρά Ασία». ενώ σε ελεύθερη ποίηση έγραψε το έργο, «Ηρώδης ο Αττικός!». Τέλος, έχει γράψει και σκηνοθετήσει την μουσικοθεατρική παράσταση της Πηγής Λυκούδη, «Σμύρνης Θυμιάματα».
  2. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε σκηνές από καταξιωμένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Τα περισσότερα είναι βραβευμένα από διάφορους φορείς. (Ακαδημία Τέχνης, Εθνικό Θέατρο, Δήμους, Υπουργείο Πολιτισμού, Ουνέσκο κλπ), Αποσπάσματα έργων του, έχουν μεταφραστεί και διδάσκονται σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε τμήματα κοινωνιολογίας.

Είναι μέλος της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων. Εδώ και πολλά χρόνια, δίνει διαλέξεις σε φοιτητές, ως θεατρικός συγγραφέας και κριτικός θεάτρου, σε Δραματικές Σχολές και σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA