0

Μια διεθνής έκθεση ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και φέρνει το αριστούργημα του Μικελάντζελο από την Καπέλα Σιξτίνα σε όλο τον κόσμο και κοντά σε όσους δε μπορούν να ταξιδέψουν για να τη δούνε στην Ιταλία και το Βατικανό.

Έχει ήδη εντυπωσιάσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο σε πόλεις όπως η Σαγκάη, το Σικάγο, το Βερολίνο, το Λονδίνο και η Μαδρίτη και μέχρι το τέλος αυτού του μήνα στο Palais de la Bourse στη Λυών οι επισκέπτες μπορούν να δουν 34 υψηλής ποιότητας αναπαραγωγές τοιχογραφιών με βιβλικές σκηνές, ζωγραφισμένες από τον Ιταλό καλλιτέχνη τη δεκαετία του 1500 στην οροφή του παρεκκλησιού. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η έκθεση παρουσιάζεται ήδη στη Γλασκώβη και προγραμματίζονται μελλοντικές εκθέσεις στο Λιντς και στο Λίβερπουλ.

Οι αναπαραγωγές του έργου είναι σε φυσικό μέγεθος σε μια επιφάνεια 845τ.μ.. Οι εικόνες σε κάθε χώρο που προβάλλονται έχουν παραχθεί με τη χρήση μιας τεχνολογίας γνωστής ως SEG ή “Silicon Edge Graphics”. Η μέθοδος αυτή καθιστά δυνατή τη μεγέθυνση μιας φωτογραφίας χωρίς να χάνεται η ποιότητα στον καμβά.

Έτσι, η γέννηση του Αδάμ και της Εύας, η Τελευταία Κρίση, η Δημιουργία του Ήλιου, της Σελήνης εμφανίζονται σε σχολαστικά λεπτομερείς φωτογραφίες δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν ένα καλλιτεχνικό επίτευγμα που έχει αφήσει το στίγμα του στην παγκόσμια κληρονομιά.

Η έκθεση αναδεικνύει το θαύμα ενός από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας, ενώ επιτρέπει στους επισκέπτες της να βιώσουν αυτή την τέχνη από κοντά, σε φυσικό μέγεθος και από μια προοπτική που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ. Με ιδιαίτερη τεχνογνωσία, οι πίνακες  από την οροφή της Καπέλα Σιξτίνα έχουν αναπαραχθεί με έναν πραγματικά μοναδικό τρόπο χρησιμοποιώντας αδειοδοτημένες φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας.

Ζωντανεύοντας με μια ειδική τεχνική εκτύπωσης που μιμείται την εμφάνιση και την αίσθηση των πρωτότυπων πινάκων, ενώ δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να ασχοληθούν με το έργο τέχνης με τρόπους που δεν ήταν ποτέ πριν δυνατοί: βλέποντας κάθε λεπτομέρεια, κάθε πινελιά και κάθε χρώμα των 34 τοιχογραφιών του καλλιτέχνη. Κάθε εικόνα συνοδεύεται από ενημερωτική σήμανση και αποτελεί μια καινοτόμο και μοναδική ερμηνεία του διαχρονικού αριστουργήματος του Μιχαήλ Άγγελου.

πηγή: lifo

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA