0

Η Ιστορία έγραψε… Η Ντρισμπιώτη Αντιγόνη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κάνει ποτέ νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Στις 16 Αυγούστου είχε χαρίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο ελληνικό βάδην σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις 20 Αυγούστου κατέκτησε και το δεύτερο προσωπικό και της χώρας! Αυτά το 2022, όμως μόλις 9 μήνες πριν, όταν η ίδια αθλήτρια στην Ολυμπιάδα του Τόκιο είχε είδη αναδειχθεί 8η Ολυμπιονίκης στα 20 χλμ. βάδην, η Ντρισμπιώτη Αντιγόνη που σήμερα ολόκληρη η χώρα νιώθει υπερηφάνεια και χαρά, είχε προχωρήσει σε “πύρινη” καταγγελία με αποδέκτες την Πολιτεία και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΑ).

Ευλόγως διερωτόμαστε για τις ενέργειες της πολιτείας, μετά την καταγγελία της Ελληνίδας Πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκη, για το… αν τερματίστηκαν οι ταξικές διακρίσεις επιλέγοντας την στήριξη αθλητών με φωτογραφικά κριτήρια για παράδειγμα! Εν πάση περιπτώση η παθογένεια στους κύκλους του αθλητισμού δεν είναι άγνωστη και φανταζόμαστε ότι ούτε κανένας “έπεσε από τα σύννεφα” μετά την καταγγελία της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας και Ολυμπιονίκη.

GERMANY EUROPEAN CHAMPIONSHIPS MUNICH 2022

Το θέμα όμως είναι ότι με αφορμή γεγονότα όπως της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, κάποιοι “καρεκλοκένταυροι” θα έπρεπε όχι μόνο να ντρέπονταν αλλά και να έβαζαν την “ουρά στα σκέλια” ώστε να αφήσουν ζωτικό χώρο σε ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται, νιώθουν και καταλαβαίνουν τι σημαίνει πρωταθλητισμός. Όπως επίσεις οι αθλητές να καταλάβουν τη δύναμη τους, να επικοινωνούν τα προβλήματά τους στον κόσμο που τόσο χαρά τους δίνουν, έτσι ώστε κάποια στιγμή να διαψευστεί η Αντιγόνη σε αυτόν τον θλιβερό επίλογο της καταγγελίας της: «Δυστυχώς αυτή είναι κατάντια για το άθλημά μας, φτάσαμε σε σημείο όχι μόνο να μην μας λαμβάνει κανείς υπόψη, αλλά πλέον να μην έχουμε ούτε φωνή να ακουστούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε»

Ακολουθεί η ανάρτηση / καταγγελία της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας και Ολυμπιονίκη Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

«Πρόκειται για μία ρατσιστική απόφαση ανθρώπων που εκλέχθηκαν να μας εκπροσωπούν στην Ολυμπιακή Επιτροπή, ανθρώπων που ο ρόλος τους είναι να στηρίζουν εμάς τους αθλητές και όχι μόνο να μας χρησιμοποιούν και να κάνουν ταξικές διακρίσεις επιλέγοντας να στηρίζουν αθλητές με φωτογραφικά κριτήρια. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί αυτό που έκαναν είναι ρατσιστικό, δεν αποκλείεις αθλητές ούτε λόγω ηλικίας, ούτε λόγω δημοφιλίας, ούτε αγνοείς αθλητές που είναι μακριά από τα κέντρα αποφάσεων ή αθλητές που επιλέγουν να κρατούν χαμηλούς τόνους και να κοιτάζουν μόνο την δουλειά τους.

Με τέτοιες ενέργειες δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον αθλητισμό και σίγουρα δεν στηρίζουν εμάς τους αθλητές. Μπορεί να έχουν το δικαίωμα να αγνοήσουν την πρόταση της ΔΟΕ για το πως πρέπει να διατεθούν οι Ολυμπιακές υποτροφίες, εκείνο που δεν μπορούν όμως είναι να μας αποτρέψουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας έστω και αυτοχρηματοδοτούμενοι. Δεν μπορούν να μας στερήσουν το όνειρο και την αγάπη γι αυτό που κάνουμε.

Εμείς θα φέρουμε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στην Ελλάδα και όπως τα καταφέραμε το 2021, θα τα καταφέρουμε και το 2022 και το 2023 και το 2024, αλλά από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να σωπάσουμε σε οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική συμπεριφορά. Μπορεί το κορυφαίο Ολυμπιακό άθλημα, αυτό πάνω στο οποίο βασίζεται όλο το οικοδόμημα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ολυμπιακών Επιτροπών να έχει γίνει φτωχός συγγενής χωρίς καν εκπροσώπηση στην ΕΟΕ εδώ και έξι μήνες, εμείς ως αθλητές όμως δεν θα σωπάσουμε άλλο. Γιατί δεν έχουμε κανέναν να μιλήσει για εμάς, κανέναν να μας υπερασπιστεί και να διεκδικήσει δικαιοσύνη και ισότητα, κανέναν να εξηγήσει σε ανθρώπους από το μπάντμιντον, την τοξοβολία, το κανόε καγιάκ και την γυμναστική χωρίς να έχω τίποτα με τους ανθρώπους, ότι στα αγωνίσματα των αντοχών στίβου η κορύφωση των αθλητικών επιδόσεων έρχεται στην ηλικιακή δεκαετία 30-40 ετών και κανέναν να τους ενημερώσει πως η Ντρισμπιώτη ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό στα 25 της έτη και δεν έχει περισσότερα από 10 χρόνια προπονητική επιβάρυνση, που σημαίνει πως από τώρα έως το Παρίσι κυνηγάει να βγάλει ακόμη καλύτερες επιδόσεις και να φέρει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

Δυστυχώς αυτή είναι κατάντια για το άθλημά μας, φτάσαμε σε σημείο όχι μόνο να μην μας λαμβάνει κανείς υπόψη, αλλά πλέον να μην έχουμε ούτε φωνή να ακουστούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε».

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA