0

Η πρώτη προτεραιότητα από την αρχή της θητείας μας στον τομέα των οδικών έργων αποτέλεσε η βελτίωση του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά ο οποίος βρίσκεται σε μία άσχημη κατάσταση λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του επί σειρά ετών.

Αυτός είναι και ο βασικός οδικός άξονας της περιοχής αφού εξυπηρετεί την σύνδεση δεκατεσσάρων (14) τοπικών κοινοτήτων με το Ξυλόκαστρο καθώς επίσης την αγροτική παραγωγή όπως και την τουριστική δραστηριότητα.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο τμήμα Ξυλόκαστρο – Ρίζα όπου η κατάσταση του οδοστρώματος είναι ιδιαιτέρως προβληματική και για αυτό εκπονήθηκε από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μελέτη αποκατάστασης της οδού με προϋπολογισμό 1.500.000€.

Αυτή την μελέτη ενσωμάτωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην μελέτη που εκπόνησε για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων, που δημιουργούν χρόνια προβλήματα σε πολλά σημεία του δρόμου. Η στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα απέδωσε και το έργο με προϋπολογισμό 7.640.000€ χρηματοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021.

Στις 30 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ακολουθούν οι διαδικασίες ανάθεσης και υπογραφής της σύμβασης. Ο χρόνος υλοποίησης του έργου προβλέπεται να είναι δεκαπέντε (15) μήνες.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πολιτών, ένα έργο που αποτελούσε αίτημα ετών από την τοπική κοινωνία και το οποίο πλέον μπαίνει στην φάση της υλοποίησης του.

Η συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι συνεχής και παράγει θετικά αποτελέσματα για τους δημότες μας.

* Στο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα σχετικά έγγραφα με τη διακήρυξη για το τμήμα Ξυλόκαστρο-Ρίζα και την έγκριση τευχών του έργου

You may also like

Comments

Leave a reply