0

Πριν από διακόσια χρόνια στο κέντρο των Κυκλάδων, η γέννηση μιας θαυμαστής πόλης άναψε τον σπινθήρα μιας βιομηχανικής και αστικής ανάπτυξης στη μέση του Αιγαίου. Ψαριανοί, Κασιώτες, Μικρασιάτες, Κρήτες και Χιώτες κυνηγημένοι από τους Οθωμανούς, κατέληξαν στη Σύρο και εκεί δημιούργησαν μια μικρή αλλά πανίσχυρη αστική, ναυτική και βιομηχανική πόλη. Έτσι, σε έναν βράχο στη μέση του πελάγους θεμελίωσαν μια πόλη ευρωπαϊκή, δίνοντάς της το όνομα «Ερμούπολη». Σήμερα αυτός ο βράχος γίνεται η καρδιά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Ολυμπιονίκες και Αστέρια της Ευρώπης σε περιμένουν

Στο Stoiximan AegeanBall Festival 2022 με φόντο το εμβληματικό Δημαρχείο της Ερμούπολης ο κόσμος θα απολαύσει από κοντά μεταξύ άλλων τον EuroLeague Legend Δημήτρη Διαμαντίδη, τον «στυλοβάτη» του τουρνουά, Γιάννη Μπουρούση, τον φετινό κορυφαίο παίκτη του Πρωταθλήματος Ελλάδος και μέλος της καλύτερης πεντάδας της EuroLeague Σάσα Βεζένκοφ, τον νταμπλούχο Ελλάδος Γιαννούλη Λαρεντζάκη, τον παίκτη – αποκάλυψη του Πρωταθλήματος Δημήτρη Μωραΐτη, τους διεθνείς Χρήστο Σαλούστρο, Δημήτρη Κατσίβελη, Γιάννη Αθηναίου, Λίνο Χρυσικόπουλο και Νίκο Γκίκα και πολλούς ακόμη κορυφαίους μπασκετμπολίστες. Για πρώτη φορά στα «παρκέ» της Πλατείας Μιαούλη θα θαυμάσει και τον διεθνή με την Εθνική Σερβίας και έναν εκ των καλύτερων center της Ευρώπης, Νίκολα Μιλουτίνοφ! Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα ονόματα που θα… παρελάσουν από το πλακόστρωτο της Ερμούπολης. Μέχρι το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης σας περιμένουν ακόμη πολλές εκπλήξεις.

Έλληνες Ολυμπιονίκες θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη Σύρο και θα χαρίσουν μοναδικές στιγμές σε αθλητές, θεατές και τηλεθεατές, κάνοντας πράξη το όραμα της διοργάνωσης. Σε αυτή τη μοναδική εορταστική εκδήλωση, ο εμπνευστής της διοργάνωσης θα έχει στο πλευρό του, τον χρυσό Ολυμπιονίκη το 2016 και χάλκινο το 2020 στους κρίκους, 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και 5 φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Λευτέρη Πετρούνια, τον χρυσό Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή Ευρώπης κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο, τον αργυρό Ολυμπιονίκη, παγκόσμιο πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και International Marathon Swimming Hall of Famer Σπύρο Γιαννιώτη και τη Βασιλική Μιλλούση, με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλές διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε Μεσογειακούς αγώνες στην ενόργανη γυμναστική.

Στο Stoiximan AegeanBall Festival, το μπάσκετ είναι μόνο η αφορμή! Αποστολή του Stoiximan AegeanBall Festival είναι να μεταδώσει την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, να φέρει τους ανθρώπους κοντά στον υγιή αθλητισμό και να αναδείξει πως ο αθλητισμός είναι ένας και έχει μια μοναδική δύναμη να ενώνει, να δημιουργεί ξεχωριστές ανθρώπινες σχέσεις και ανεπανάληπτες αναμνήσεις. Σκοπός του Stoiximan AegeanBall Festival είναι ο αθλητισμός να αποτελεί το έναυσμα μιας κοινωνικής, πολιτισμικής και τουριστικής γιορτής για τους αθλητές, τα παιδιά, τους φιλάθλους και τους ταξιδιώτες και να αναδείξει τις ομορφιές της κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας των Κυκλάδων, εντός και εκτός συνόρων.

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις μέρος της μοναδικής αθλητικής – τουριστικής γιορτής του Αιγαίου, να συναντήσεις ή ακόμη και να αντιμετωπίσεις τα είδωλά σου, δήλωσε συμμετοχή εδώ. Μην ξεχνάς, ότι οι νικητές της κατηγορίας ELITE θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με τους κορυφαίους αθλητές που θα έρθουν φέτος στη Σύρο, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

Κλείσε τη θέση σου στο κορυφαίο 3×3 Τουρνουά της Ελλάδας έως την Παρασκευή 1 Ιουλίου, ξεκίνα προπόνηση και ετοίμασε τις πιο μεγάλες σου βαλίτσες για τη Σύρο. Αξέχαστες εμπειρίες και πολλά μοναδικά αναμνηστικά δώρα σε περιμένουν!

Ο προγραμματισμός του Stoiximan AegeanBall Festival σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις μπάσκετ, αλλά και να ανακαλύψεις κάθε ομορφιά της Σύρου. Οι μαγευτικές της παραλίες, τα γραφικά σοκάκια, τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα σύγχρονα café-bar σε περιμένουν να τα επισκεφθείς. Με ή χωρίς τη νέα σου μπασκετική εμφάνιση, με την υπογραφή του Γιώργου Πρίντεζη, η ξενάγηση στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα είναι μια μοναδική εμπειρία.

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά της Blue Star Ferries

Το ταξίδι για το μεγαλύτερο μπασκετικό λιμάνι της Ελλάδας, βέβαια, ξεκινά στο πλοίο! Μην ξεχνάς ότι όλοι οι συμμετέχοντες του Stoiximan AegeanBall Festival 2022 δικαιούνται 30% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από όλη την Ελλάδα, από τη Blue Star Ferries.

Μάθε περισσότερα για τη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων και για το πρόγραμμα των δρομολογίων εδώ.

Σπουδαίες εταιρείες δίπλα στο Stoiximan AegeanBall Festival 2022

 Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της διοργάνωσης για τη στήριξη της αθλητικής, πολιτιστικής, τουριστικής και φιλανθρωπικής της πρωτοβουλίας είναι ήδη πρωτόγνωρη και μοναδική από κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ονομαστικός Χορηγός της φετινής διοργάνωσης είναι η Stoiximan

Μεγάλοι Χορηγοί είναι η FlexCar και η Head And Shoulders. Χορηγοί είναι η adidas, η BlueStarFerries, η ONEXNeorionShipyards και η Gillette. Η IKEA, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, η Seneca και η OROeORA PRINTEZIS είναι οι Επίσημοι Υποστηρικτές. Συνεργάτες του Stoiximan AegeanBall Festival είναι το Sport24, το Eurohoops.net, η TGI, η Spalding, η Human Tecar, το Island Packaging, τα KOIS Optics, η Windoor, το Suerte και το RivieraYachting. Το Stoiximan AegeanBall Festival θα μεταδοθεί live από την Cosmote TV.

Διοργανωτές του Stoiximan AegeanBall Festival είναι η Progame, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το Stoiximan AegeanBall Festival πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων.

You may also like

Comments

Leave a reply