0

Δύο ώρες και τρία λεπτά ήταν αρκετά στον Στέφανο Τσιτσιπά  για να ξεμπερδέψει με τον Τζόρνταν Τόμπσον και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Wimbledon για πρώτη φορά μετά το 2018.

Επόμενος αντίπαλος του ο Κύργιος  ο οποίος διέλυσε τον Σέρβο Κραϊνοβιτς με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-1) επιβεβαιώνοντας ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του.

Ο Στέφανος στα δύο πρώτα σετ ήταν καταπληκτικός και σέρβιρες εντυπωσιακά με τον Τόμπσον να αδυνατεί να βρει λύσεις (στο πρώτο σετ πήρε τρεις πόντους στο σερβίς του Τσιτσιπά, στο δεύτερο προηγήθηκε 1-3 και έχασε τα πέντε επόμενα γκέιμ) και στο φινάλε παραδόθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου του.

Με το «καλημέρα» στον αγώνα ο Στέφανος έδειξε τις διαθέσεις του, καθώς μπορεί ο Τόμπσον να πήρε το πρώτο γκέιμ, αλλά τα τρία επόμενα κατέληξαν στον Τσιτσιπά.

Αφού ισοφάρισ με λαβ γκέιμ, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Αυστραλού κι έκανε το μπρέικ (2-1) για να συνεχίσει με νέο λαβ γκέιμ (3-1) βάζοντας τις βάσεις για να καθαρίσει το πρώτο σετ.
Κάτι που έκανε λίγο αργότερα με το δεύτερο μπρέικ του για να φτάσει εύκολα στο τελικό 6-2 (έχοντας παραχωρήσει μόλις τρεις πόντους στο σερβίς του).

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με το ίδιο σενάριο και διαφορετικούς πρωταγωνιστές, καθώς ο Τόμπσον μπόρεσε να βρει λύσεις στο σερβίς του Τσιτσιπά και να καταφέρνει να κάνει το μπρέικ για να προηγηθεί με 1-3. Εκεί όμως ο διακόπτης γύρισε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Τσιτσιπάς έκανε απίθανες επιστροφές στα σερβίς του Τόμπσον και όχι απλά πήρε πίσω το μπρέικ, αλλά έκανε τρία συνεχόμενα, ενώ καταφέρνοντας να κρατήσει το δικό του σερβίς πήρε τα πέντε επόμενα γκέιμς φτάνοντας στο 6-3!

Το τρίτο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Στέφανος έχοντας το ξεκάθαρο προβάδισμα ρίσκαρε λιγότερο, ο Τόμπσον έχοντας μεγαλύτερη σταθερότητα μπόρεσε να διαχειριστεί καλύτερα το σέρβις γκέιμ του, αλλά ποτέ δεν απείλησε με μπρέικ και στο 6-5 ο Τσιτσιπάς τον πίεσε για να φτάσει σε τριπλό ματς πόιντ. Ο Αυστραλός έσβησε τα δύο πρώτα όχι όμως και το τρίτο με τον Τσιτσιπά να παίρνει την πρόκριση.

πηγή: protothema

You may also like

Comments

Leave a reply