Η καλύτερη συνταγή για πίτσα καρμπονάρα που υπάρχει!

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη πίτσας
4 γρ. μαγιά ξηρή
¼ κ.σ. ζάχαρη
300 – 400 ml νερό
250 γρ. αλεύρι σκληρό
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 αυγό
¼ κ.σ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
120 γρ. βούτυρο, για το άλειμμα του ταψιού
Για τη σάλτσα Carbonara
3 κρόκους αυγού
180 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τα topping
12 φέτες μπέικον
600 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
Για το σερβίρισμα
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε τα αλεύρια, το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα, με το γάντζο, για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μία λεία και μαλακή ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 60 λεπτά.
- Έπειτα, τη χωρίζουμε σε 3 ίσα κομμάτια. Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν, για άλλα 30 λεπτά.
- Βουτυρώνουμε καλά 3 ταψάκια στρογγυλά, 22 εκατοστών και απλώνουμε το κάθε ζυμάρι ομοιόμορφα με το χέρι μας, σε κάθε ταψάκι.
- Σε κάθε πίτσα, ρίχνουμε από έναν κρόκο και μοιράζουμε την κρέμα γάλακτος σε όλες. Τα απλώνουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα, ώστε ο κρόκος και η κρέμα να πάνε παντού, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοιράζουμε από 4 φέτες μπέικον στην κάθε πίτσα, πασπαλίζουμε με τη γκούντα και τελειώνουμε με τις πιπεριές.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
πηγή: giorgostsoulis
Comments