0

Ο Έλληνας τενίστας αν και προηγήθηκε στα σετ ηττήθηκε με 5-7, 6-2, 6-4 από τον Νικ Κύργιο ο οποίος συνεχίζει στους “8” και θα παίξει με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.  Αυτή είναι η 3η ήττα για τον Τσιτσιπά σε 4 παιχνίδια από τον Κύργιο. 

Μετά από τη Στουτγκάρδη ο Τσιτσιπάς θα μείνει νωρίς εκτός και στο Χάλε και δεν θα πάει με τους καλύτερους οιωνούς στο Wimbledon το οποίο αρχίζει στις 28 του μήνα στο Λονδίνο. 

Θυμίζουμε πέρσι ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του Wimbledon από τον Φράνσις Τιαφό.

Προβάδισμα με υπομονή

Στο 1ο σετ ο Νικ Κύργιος με love service game ισοφαρίζει σε 1-1 και ο Στέφανος Τσιτσιπάς χωρίς απώλειες στο σερβίς του προηγήθηκε με 2-1.

Ο Έλληνας συνέχισε να σερβίρει σπουδαία και έφτασε στο 4-3 και θα έχει μπρέικ πόιντ στο 10ο γκέιμ την ώρα που ο Αυστραλός σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ.

Ο Κύργιος το έσβησε και την ίδια τύχη είχε και το 2ο. Μετά από μεγάλη μάχη ισοφάρισε σε 5-5. Το 6-5 είναι για τον Τσιτσιπά και έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ! Ο Αυστραλός τα έσβησε αλλά ο Έλληνας με νέο μπρέικ πόιντ έκλεισε το σετ στο 7-5!

Πειστική απάντηση

Στο 2ο σετ ο Νικ Κύργιος χρειάστηκε 5 μπρέικ πόιντ για να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά και μετά από 14′ να κερδίσει το 1ο γκέιμ με μπρέικ.

Με το σερβίς του υπερασπίστηκε το μπρέικ για το 2-0 και ο Τσιτσιπάς έσβησε μπρέικ πόιντ για να μειώσει σε 3-2. Με 2ο μπρέικ ο Κύργιος έφτασε στο 5-2 και έκλεισε το σετ στο σερβίς του.

Ανατροπή και πρόκριση

Στο 3ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-1 με το σερβίς του και ο Νικ Κύργιος ισοφάρισε σε love service game.

Ο Έλληνας έσβησε 2 μπρέικ πόιντ και έφτασε στο 3-2 ενώ και ο Νικ θα σβήσει μπρέικ πόιντ για το 3-3. Ο Αυστραλός ισοφάρισε σε 4-4 και είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ. Πέτυχε μπρέικ και το υπερασπίστηκε για το 6-4. Ο Νικ Κύργιος είχε 36 winners και 17 αβίαστα λάθη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 41-18 και 18 άσους.

πηγή: protothema

You may also like

Comments

Leave a reply