0

Η «Κυριακή στο Χωριό Ξανά»
στην Καρυά Αργολίδας
Κυριακή 29 Μαϊου 2022 στις 12:30

Η «Κυριακή στο χωριό ξανά», η εκπομπή της ΕΡΤ3 που φέρνει στο επίκεντρο τα χωριά και τους ανθρώπους τους από όλη την ελληνική περιφέρεια, στο νέο επεισόδιο της Κυριακής 29 Μαΐου, στις 12:30, μας ξεναγεί στην Καρυά, ένα παλιό κεφαλοχώρι της δυτικής Αργολίδας.

Ο Κωστής Ζαφειράκης συναντά τους αγρότες της περιοχής μέσα στους πορτοκαλεώνες, που είναι ένα από τα βασικά μεγέθη της ντόπιας οικονομίας, και κουβεντιάζει μαζί τους για τη ζωή στην Καρυά. Οι νοικοκυρές του χωριού τον καλωσορίζουν ανοιχτόκαρδα με πεντανόστιμες συνταγές, θύμησες, τραγούδια και ποιήματα αφιερωμένα στον λατρευτό τους τόπο. Παρακολουθεί την καθημερινότητα των κατοίκων και συζητάει μαζί τους για τα θρυλικά πανηγύρια που αναβιώνουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου οι Καρυώτες και οι Καρυώτισσες προτρέπουν τον καθένα από εμάς να παραβρεθεί σε μια ακόμα απίθανη γιορτή, αναδεικνύοντας το δυναμισμό και το πάθος τους.

Μπροστά σε μία από τις πολλές βρύσες του χωριού, ο Κωστής συναντά τον μπάρμπα Γιάννη και τον Παναγιώτη, εκπροσώπους δύο διαφορετικών γενεών, κι ακούει τις ιστορίες τους για την Καρυά του χθες και του σήμερα. Με τον Γιώργο, που είναι η επόμενη γενιά στο τοπικό τυροκομείο, φτιάχνουν μυτζήθρα και ανθότυρο. Και με τον Σωτήρη ανηφορίζουν στα ορεινά της Αργολίδας, στο χιονισμένο Αρτεμίσιο όρος, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αγώνες ορεινού τρεξίματος, μέσα σ’ ένα τοπίο γεμάτο θρύλους και μύθους.

Σενάριο-Αρχισυνταξία: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος
Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Γιώργος Κόγιας, Κώστας Αυγέρης
Εναέριες λήψεις: Γιώργος Κόγιας
Ήχος: Τάσος Καραδέδος
Μίξη ήχου: Ηλίας Σταμπουλής
Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου
Μοντάζ-post production: Βαγγέλης Μολυβιάτης
Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Β. Αρχισυντάκτη: Χρύσα Σιμώνη

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ