0

Δύο ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες θα προβάλει η ΕΡΤ3 την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022.

Στις 21:00 θα προβληθεί σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση το Ντοκιμαντέρ «ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ» [Mütter und Töchter/Mothers and Daughters], παραγωγής Γερμανίας 2012. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τις σχέσεις μεταξύ μητέρας και κόρης, που σε όλο τον κόσμο είναι συχνά η πιο σημαντική στη ζωή τους, αλλά κάποιες φορές είναι και προβληματική. Μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις με διάσημες μητέρες και κόρες αποκαλύπτονται οι προσωπικές τους αντιλήψεις για την σχέση μητέρας-κόρης. Πώς αντιμετωπίζουν αυτές οι γυναίκες η μία την άλλη, ως φίλες, ως συνεργάτες ή ως ανταγωνίστριες; Και πώς αυτές οι εντάσεις επηρεάζουν τη ζωή των παιδιών; Αυτό το διορατικό ντοκιμαντέρ ρίχνει νέο φως στο θέμα αυτού του σύνθετου και συχνά παράδοξου δεσμού.

Στις 23:00 θα προβληθεί το Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ» [FEMINICIDES], παραγωγής Γαλλίας 2020, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.

Το 2019, 150 γυναίκες σκοτώθηκαν απ’ τον σύζυγο ή τον πρώην σύντροφό τους. Αντιμέτωποι μ’ αυτήν τη μάστιγα, δημοσιογράφοι της Le Monde έκαναν μια έρευνα με σκοπό να αποκωδικοποιήσουν αυτές τις γυναικοκτονίες. Με μεθοδικότητα βρήκαν και τόνισαν ένα επαναλαμβανόμενο εγκληματικό μοτίβο.

Μέσα από μαρτυρίες, το ντοκιμαντέρ καταγράφει το πώς αυτές οι ρομαντικές σχέσεις κατέληξαν σε φόνους και τονίζει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει αντιληπτό, ενώ προειδοποιεί για τη συλλογική τύφλωση της κοινωνίας μας.

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in ΕΛΛΑΔΑ