0

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά απέναντι στην Αταλάντα στο γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” (24/2, 19:45, COSMOTE SPORT 3 HD, Live από το SPORT24) προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι είχαν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση πριν από περίπου 3,5 χρόνια και, συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2018, κόντρα σε μία άλλη ιταλική ομάδα, την Μίλαν, πάλι εντός έδρας και πέτυχαν τον στόχο τους.

Το παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας με τους ροσονέρι ήταν στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League, αλλά είχε χαρακτήρα νοκ άουτ αγώνα, όπως τώρα εναντίον των μπεργκαμάσκι. Ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά για να περάσει στους 32 της διοργάνωσης και τα κατάφερε επικρατώντας 3-1 στο Νέο Φάληρο υπό τις οδηγίες του Πέντρο Μαρτίνς, χάρη στα τέρματα των Σισέ (60´), Γκιλιέρμε (70´) και Φορτούνη (81´ πεν.), ενώ ενδιάμεσα, η Μίλαν είχε μειώσει 2-1 με τον Ζαπάτα (72´).

Ομοιότητες και διαφορές

Βέβαια, όπως υπάρχουν ομοιότητες, έτσι υπάρχουν και διαφορές ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε παραταχθεί με σύστημα 4-2-3-1 και η Μίλαν με 4-4-2. Τώρα, ο Πορτογάλος τεχνικός φέρεται να προτιμά σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-4-3), όπως έπραξε στο Μπέργκαμο, χωρίς όμως να αποκλείεται να αλλάξει άποψη τις επόμενες ώρες και δη μετά το χαλάρωμα και την τακτική που θα κάνουν οι παίκτες την Πέμπτη (24/2) το πρωί στο Ρέντη. Επίσης, η Αταλάντα παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-4-2-1), σε αντίθεση με τη Μίλαν που είχε αγωνιστεί με τετράδα στα μετόπισθεν.

Οι ροσονέρι είχαν παίξει με δύο κεντρικούς επιθετικούς τους Ιγκουαϊν και Κροτόνε στο Καραϊσκάκης και οι μπεργκαμάσκι ελλείψει των απουσιών των τραυματιών Ζαπάτα και Μουριέλ, είναι πιθανό θα παραταχθούν με τον Πάσαλιτς και τον Μπογκά (όπως εναντίον της Φιορεντίνα την περασμένη Κυριακή). Αν και το πιθανότερο, σύμφωνα με τους Ιταλούς, είναι ο Γκασπερίνι να χρησιμοποιήσει στην κορυφή τον Μπογκά και πίσω του τον Μαλινόβσκι και τον Πάσαλιτς.

Παρεμπιπτόντως, η Αταλάντα ηττήθηκε από την Φιορεντίνα 1-0 στο Αρτέμιο Φράνκι, με τους βιόλα να παίζουν με τετράδα στα μετόπισθεν (4-3-3). Και αυτό ίσως βάλει σε σκέψεις τον Μαρτίνς ενόψει του αγώνα ρεβάνς με τους μπεργκαμάσκι. Όπως και να έχει, η πειραϊκή ομάδα θέλει νίκη με σκορ 2-0, 3-1, ή 4-2 για να προκριθεί, καθώς το 1-0 και το 2-1 θα οδηγήσει το ματς στην παράταση. Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, θα πρέπει να είναι έτοιμοι και γι´ αυτό το ενδεχόμενο.

Ψάχνει την υπέρβαση

Ο Ολυμπιακός ψάχνει την υπέρβαση, καθώς η ιταλική ομάδα έχει το υπέρ της σκορ 2-1 από το πρώτο ματς στο Μπέργκαμο, βρίσκεται στην 25η θέση στο ranking της UEFA ενώ ο Ολυμπιακός είναι 37ος και διαθέτει ένα ρόστερ με τριπλάσια χρηματιστική αξία (380.000.000), σε σχέση με την πειραϊκή ομάδα (117.850.000 ευρώ). Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Αταλάντα την τελευταία τριετία αποκλείστηκε σε νοκ άουτ παιχνίδια ευρωπαϊκής διοργάνωσης μόνο από την Παρί Σεν Ζερμέν πρόπερσι στα προημιτελικά του Champions League και την Ρεάλ Μαδρίτης πέρυσι στους 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του Ολυμπιακού, όμως, είναι έτοιμοι, πεισμωμένοι και παθιασμένοι για να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση, έχοντας στο πλευρό τους περίπου 16.000 ερυθρόλευκους οπαδούς -η ιταλική ομάδα θα έχει περίπου 700 φιλάθλους.

Η παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού στις εξέδρες μετά από απουσία δύο μηνών, είναι ένα στοιχείο στο οποίο στέκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Πορτογάλος τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές, αλλά θα χρειαστεί να κάνουν και εκείνοι σωστά τη δουλειά τους στον αγωνιστικό χώρο. Δηλαδή, οι παίκτες να μπουν δυνατά στο παιχνίδι, να είναι συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι, αποτελεσματικοί, να έχουν ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, να πιέσουν ψηλά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις στατικές φάσεις, οι οποίες τους πλήγωσαν στο πρώτο ματς.

Επί τη ευκαιρία, ο Πορτογάλος τεχνικός θα συμπληρώσει 80 αγώνες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκ των οποίων οι 54 στον πάγκο του Ολυμπιακού. Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι στοχεύουν στην πρόκριση για τρίτη διαδοχική περίοδο στους 16 του Europa League κάτι που θα αποτελέσει ρεκόρ στην ιστορία τους.

Το πλάνο του Μαρτίνς

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Μαρτίνς προσανατολίζεται σε σχήμα 3-4-3, με τους Βατσλίκ, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Μασούρα και Τικίνιο. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Ονιεκουρού.

Στο ενδεχόμενο που ο Πορτογάλος κόουτς αποφασίσει τις επόμενες ώρες να διαφοροποιήσει το πλάνο και να πορευτεί με σύστημα 4-3-3, τότε αναμένεται να παίξουν οι Βατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μανωλάς (ή Σισέ), Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά, Μασούρας (ή Ονιεκουρού) και Τικίνιο.

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ζαπάτα, Μουριέλ, Παλομίνο και Μίραντσουκ, προσανατολίζεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε, Πετσέλα, Φρόιλερ, Ντε Ρουν, Μαλινόβσκι, Πάσαλιτς και Μπογκά. Διαιτητής τους αγώνα έχει οριστεί από την UEFA ο έμπειρος Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε.

πηγή: sport24

You may also like

Comments

Leave a reply