0

Οι δύο ενώσεις που βρίσκονται στην κάνναβη -που ονομάζονται κανναβιγερολικό οξύ ή CBGA και κανναβιδιολικό οξύ ή CBDA– εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια χημικού ελέγχου ως στοιχεία που μπορούν να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Στη μελέτη, δέθηκαν με τις πρωτεΐνες που υπάρχουν στον ιό και εμπόδισαν από το να ακολουθήσει ένα στάδιο που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να μολύνει ανθρώπους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση έναντι των μεταλλάξεων άλφα και βήτα του ιού σε εργαστήριο. Η μελέτη δεν περιελάμβανε τη χορήγηση τους σε άτομα ή τη σύγκριση των ποσοστών μόλυνσης σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις ενώσεις με άλλους που δεν τις χρησιμοποιούν.

«Αυτές οι ενώσεις μπορούν να ληφθούν από το στόμα και έχουν μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης στους ανθρώπους», δήλωσε ο Richard van Breemen, ερευνητής στο Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας της πολιτείας Όρεγκον. «Έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν [μόλυνση] καθώς και να θεραπεύσουν τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2», σημείωσε σε δήλωσή του.

πηγή: euro2day

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in ΔΙΕΘΝΗ