0

Το κλίμα στη γειτονική χώρα παραμένει τεταμένο, με τα εσωτερικά προβλήματα και κυρίως αυτά που προκαλούνται από την «ασφυξία» στην οικονομία να προκαλούν τριγμούς στη -μέχρι πρόσφατα- αδιαμφισβήτητη ηγεμονία του Τούρκου προέδρου.

Τα βέλη του κατά του Ερντογάν έστρεψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα τον πετάξει έξω από το «παλάτι» -όπως χαρακτηρίζει το Προεδρικό Μέγαρο- μόλις κερδίσει τις εκλογές.

Με μια ανάρτηση στο Twitter, ο Κιλιτσντάρογλου ανέφερε ακόμη ότι θα ανοίξει το «παλάτι», προκειμένου να το επισκέπτεται ο λαός τους πρώτους τρεις μήνες, ώστε να δει την πολυτέλεια στην οποία ζούσε ο Ερντογάν. Ακόμη, υποσχέθηκε ότι στη συνέχεια θα το χαρίσει σε μαθητές και φοιτητές και ο ίδιος θα κάνει χρήση του Προεδρικού Μεγάρου, στο οποίο ζούσε και ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Επίσης, ο Κιλιτσντάρογλου δημοσίευσε στο Twitter κατηγορίες εναντίον του Ερντογάν, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί «συνθήματα εμφυλίου πολέμου». Και πρόσθεσε πως «αυτό το έθνος δεν θα το δεχθεί. Δεν θα χυθεί αίμα στους δρόμους, ώστε να μπορείς εσύ με τους δικούς σου να ζείτε σε παλάτια».

Νταβούτογλου: «Ο Ερντογάν χωρίζει τον κόσμο σε στρατόπεδα»

Δεν είναι μόνον η αξιωματική αντιπολίτευση που επιτέθηκε τις τελευταίες ώρες στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι σπέρνει τη διχόνοια στον λαό της χώρας, βάζοντάς τον ακόμα και να πολεμήσει μεταξύ του, έχοντας χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Μάλιστα, ο Νταβούτογλου τόνισε ότι ο Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να υποκινήσει μια σύρραξη μεταξύ των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί και κλίμα εκφοβισμού του κόσμου. Και όλα αυτά, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος αρχίζει να βγάζει μια νευρικότητα και να δείχνει πράγματι στρυμωγμένος από τα όσα συμβαίνουν στη χώρα υπό τη διοίκησή του. Ο Ερντογάν είχε απειλήσει την Τρίτη να δώσει ένα μάθημα στους αντιπάλους του και «να τους κυνηγήσει όπου κι αν πάνε», σε περίπτωση που γίνουν διαδηλώσεις, κάνοντας αναφορά στις συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

«Όπως ακριβώς αυτό το έθνος έδωσε ένα μάθημα σε αυτούς που ξεχύνονταν στους δρόμους στις 15 Ιουλίου, έτσι κι εσείς θα πάρετε ακριβώς το ίδιο μάθημα», δήλωσε σε τηλεοπτική του παρέμβαση. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016 στρατιωτικοί έκαναν απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον κόσμο να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες, βγαίνοντας στους δρόμους. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες τραυματίσθηκαν, πριν κατασταλεί το πραξικόπημα.

πηγή: iefimerida

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in ΔΙΕΘΝΗ