0

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Πολιτιστικές Διαδρομές 2021» του Δήμου Κορινθίων συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον και μάλιστα θα λέγαμε φτάνουν στο απόγειο τους αφού ακολουθεί ένα μαγευτικό πενθήμερο. Όπως είχαμε τονίσει στις αρχές του καλοκαιριού, ξεφυλλίζοντας το πολυσέλιδο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΚΕ.Π.Α.Π.) του Δήμου Κορινθίων τολμά και δίνει το παρόν (σε μία τόσο δύσκολη και πρωτόγνωρη εποχή), με πολυθεματικές επιλογές πολιτισμού και ψυχαγωγίας έχοντας δωρεάν είσοδο για το κοινό και τηρώντας πιστά και σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται.

Σε αυτό το πλαίσιο, από αύριο 21 Αυγούστου ξεκινά ένα μαγευτικό μουσικό πενθήμερο στην Κόρινθο με το συναυλιακό αφιέρωμα στη σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια Ελένη Βιτάλη. 

Η Ελένη Βιτάλη, από τις πιο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, με περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας στο ελληνικό τραγούδι, δημιουργός διαχρονικών τραγουδιών και εξαιρετική ερμηνεύτρια μεγάλων επιτυχιών της ελληνικής δισκογραφίας, τραγουδά για τον έρωτα, την αγάπη για τη ζωή. Με την μοναδική φωνή της θα μας παρασύρει να τραγουδήσουμε κι εμείς μαζί της σε μια βραδιά που θα ξεπεράσει τις κοινωνικές αποστάσεις, θα μας ενώσει και θα μας φέρει κοντά που τόσο το έχουμε ανάγκη.


Ακολουθούν στις 23 και 24 Αυγούστου δύο ξεχωριστές συναυλίες του «MuΣΑ Concert». Συλλογή λαϊκών τραγουδιών του κόσμου για τον έρωτα και την επανάσταση στις 23 Αυγούστου με την ALCEDO FOLK BAND, μια νέα ομάδα καταξιωμένων μουσικών που ιδρύθηκε το 2018 από τον Κώστα Κωνσταντάτο (ιδρυτικό μέλος των encardia) με σκοπό να παρουσιάσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό μια συλλογή λαϊκών τραγουδιών και μουσικών απ’ όλο τον κόσμο με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο και τo γυναικείο φωνητικό σύνολο OPUS FEMINA συστάθηκε τον χειμώνα του ’93 από τη μαέστρο Φάλια Παπαγιαννοπούλου και αποτελεί τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων. Το ρεπερτόριο του καλύπτει όλο το φάσμα της χορωδιακής τέχνης. Έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ουρουγουάη. Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, και με την Ορχήστρα των Χρωμάτων.Έχει διακριθεί διεθνώς σε χορωδιακούς διαγωνισμούς. Επίσης, έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση χορωδιακά έργα πολλών σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Στις 24 Αυγούστου, Σύγχρονη ελληνική δημιουργία, αφιέρωμα στην λόγια ελληνική μουσική. Η Ορχήστρα Εγχόρδων Δήμου Πατρέων υπό την διεύθυνση του Χρίστου Παπαγεωργίου θα μας παρουσιάσουν την Δωδεκανησιακή Σουίτα του Γιάννη Κωσταντινίδη, τους Μικρασιατικούς Χορούς του Φίλιππου Τσαλαχούρη, το Andante για έγχορδα του Κωσταντίνου Γρηγορίου και τη Suite Concertante για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων από την όπερα-μπαλέτο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Περικλή Κούκου. Σολίστ στο πιάνο ο εξαιρετικός μουσικός Αναστάσιος Πάππας ο οποίος θα μας παρουσιάσει και δυο έργα για σόλο πιάνο. Το έργο «Τρεις Ελληνικοί Χοροί» του Γεράσιμου Βουτσινά και το έργο «Distant Night» του Κυριάκου Σφέτσα.


Και το μουσικό ταξίδι του πενθημέρου στην Κόρινθο, ολοκληρώνεται στις 25 Αυγούστου με την εκπληκτική συναυλία των δύο καταξιωμένων καλλιτεχνών,  Στέλιος Ρόκκος και  Μελίνα Ασλανίδου. Με την προτροπή «Ζήσε τη ζωή σου» που έχουν ζήσει και «χτίσει» τη ζωή τους με το συγκεκριμένο motto, ενώνουν τις δυνάμεις τους  και μας μιλούν κατευθείαν στην καρδιά. Ο Στέλιος Ρόκκος κι η Μελίνα Ασλανίδου στις προσωπικές τους διαδρομές έχουν αποδείξει περίτρανα ότι «Ζουν τη ζωή τους» όπως εκείνοι την ορίζουν κάθε στιγμή. Είναι, από τη φύση τους, πρωταγωνιστές. Ανεξάρτητοι και δημιουργικοί που λειτουργούν από ψυχής.

Τραγούδια αγαπημένα, διαχρονικά, μεγάλες επιτυχίες τους δένουν, με τέτοιο τρόπο, για να βάλουν στο «μουσικό τους διάλογο» τη φωνή του κόσμου που θα βρεθεί κοντά τους στην συναυλία. Έφθασε η στιγμή να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι με περισσότερη χαρά, αληθινά χαμόγελα, πολύ τραγούδι κι αληθινή διασκέδαση. Το έχουμε όλοι ανάγκη.

 

You may also like

Comments

Leave a reply