0

Σε μια σημαντική κίνηση, προχώρησαν οι τρεις από τους έξι δήμους της Κορινθίας, συνυπογράφοντας αίτημα, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπύρο Λιβανό, για την αποζημίωση της σουλτανίνας.

Οι δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Νεμέας Κώστας Φρούσιος και Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, ένωσαν τις φωνές τους, υποστηρίζοντας τον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Οι τρεις δήμαρχοι, επισημαίνουν στο κείμενο τους, τους άμεσους οικονομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν, εάν η αγροτική παραγωγή που δοκιμάστηκε διπλά από τους ανοιξιάτικους παγετούς και τον πολυήμερο καλοκαιρινό καύσωνα, δεν αποζημιωθεί, κατά το μέγιστο δυνατόν.

Δεδομένου μάλιστα ότι οι παραγωγοί έχουν υλοποιήσει το σύνολο των εξόδων, οι οικονομικές συνέπειες θα διαχυθούν στην τοπική οικονομία, επιφέροντας μεγάλα προβλήματα σε όλες τις δραστηριότητες. Οι τρεις δήμαρχοι, προτείνουν, αφενός την οριζόντια και τάχιστη αποζημίωση των αγροτών – καλλιεργητών σουλτανίνας, ενώ ζητούν και συνάντηση με τον Υπουργό, ώστε να τον ενημερώσουν, λεπτομερώς, για το σοβαρό, αυτό πρόβλημα.

πηγή: ertnews

You may also like

Comments

Leave a reply