0

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από την Υπηρεσία μας με στόχο την καταπολέμηση, μεταξύ άλλων, της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας και την προστασία τωv αλιευτικών πόρων, την 14-07-2021 πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του Γραφείου Ασφάλειας Υπηρεσίας μας, σύλληψη ημεδαπού άνδρα στην περιοχή Λυχναρίου Κορινθίας για τα αδικήματα της απείθειας και ψευδούς κατάθεσης (απόκρυψη στοιχείων καταπλέοντος τ/χ σκάφους και επιβαινόντων).

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψαν παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα ``διενέργεια παράνομης υποβρύχιας αλιείας κατά την διάρκεια της νύχτας“. Με την ολοκλήρωση της έρευνας βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες παραβάσεις προκειμένου να επιβληθούν κατά του διενεργούντος την παράνομη υποβρύχια αλιευτική δραστηριότητα και χειριστή του ερασιτεχνικού σκάφους, οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν οι κάτωθι παραβάσεις:

  1. Υποβρύχια αλιεία μετά την δύση του ηλίου.
  2. Υποβρύχια αλιεία με υποβρύχιο φως (φακός).
  3. Αλιεία άνω του ενός ατόμου του γένους ροφοειδών.
  4. Αλιεία μη επιτρεπόμενου μεγέθους (υπολειπομένων διαστάσεων).
  5. Αλιεία αλιευμάτων μεγαλύτερης ποσότητας της επιτρεπόμενης ανά ημέρα και κατ’ άτομο.
  6. Κυκλοφορία σκάφους χωρίς τα απαιτούμενα από τον Δ.Κ.Α.Σ φώτα ναυσιπλοΐας.

Τέλος κατασχέθηκαν:

  • Δύο (02) υποβρύχιοι φακοί.
  • Ένα (01) ψαροντούφεκο.
  • Παράνομα αλιευθέντα αλιεύματα: Δέκα (10) άτομα “στήρες“ (Εpinephelus alexandrinus) του γένους των ροφοειδών.

Ανωτέρω αναφερόμενοι έλεγχοι και δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας με σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος, των ιχθυαποθεμάτων αλλά και της νόμιμης – επιτρεπόμενης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής χρήσης αλιευτικών εργαλείων και μέσων.

You may also like

Comments

Leave a reply