0

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 (ώρα Ελλάδας).

Οι Αγώνες, που αναβλήθηκαν για ένα έτος λόγω της πανδημίας, θα κηρυχθούν επίσημα κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής, περίπου στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), από τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, πριν ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα (17:30) για να λάμψει μέχρι τις 8 Αυγούστου και το κλείσιμο των Αγώνων. Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο θα κηρύξει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο του παππού του, ο οποίος «άνοιξε» τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο Τόκιο, το 1964.

Η στιγμή που όλοι περίμεναν ήρθε με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Και η Ελλάδα ήταν – όπως πάντα – η πρώτη χώρα που μπήκε στο στάδιο ως η χώρα στην οποία γεννήθηκε η ιδέα των αγώνων.

Ούσα η χώρα στην οποία γεννήθηκε η ιδέα των αγώνων, η Ελλάδα τήρησε την παράδοση, με την αποστολή της χώρας – αποτελούμενη από 83 αθλητές- να εισέρχεται πρώτη στο στάδιο, όπως σε κάθε διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Σημαιοφόροι της Ελλάδας, όπως ήταν γνωστό, ήταν οι Λευτέρης Πετρούνιας και Άννα Κορακάκη.

Χωρίς θεατές και χειροκροτήματα  η τελετή έναρξης των Αγώνων με 15 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και 950 Vip προσκεκλημένους, εκ των οποίων οι 800 ξένοι και οι 150 Ιάπωνες. Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους θα είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν. Το νέο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο σχεδιάστηκε από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα Κένγκο Κούμα που δέχτηκε σφoδρή κριτική για το υψηλό κόστος του που άγγιξε τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Κούμα σχεδίασε ένα οβάλ τεράστιο στάδιο που μπορεί να φιλοξενήσει 68.000 άτομα. Αρχικά λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές είχαν επιτρέψει την παρουσία μόνο οκτώ χιλιάδων θεατών και μόνο Ιαπώνων. Τελικά όμως, αφού οι Αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοιού, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την παρουσία θεατών στο στάδιο.

Το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο είναι φτιαγμένο από ξύλο. Τα 2.000 κυβικά μέτρα του σταδίου φτιάχτηκαν από ξύλο και από τους 47 νομούς της χώρας. Περίπου 47.000 δέντρα φυτεύτηκαν γύρω από το στάδιο με τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα να υποστηρίζει ότι δημιούργησε ένα «living tree», δηλαδή ένα δέντρο που ζει και δίνει ζωή και οξυγόνο σε μια πόλη που το έχει ανάγκη.

You may also like

Comments

Leave a reply