0
Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Κοινοτικό Συμβούλιο Διμηνιού, έκανε γνωστό ότι σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από τον Δήμαρχο Σικυωνίων και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ, κ. Σπύρο Σταματόπουλο, αχετικά με το πολύ σοβαρό ζήτημα υδροδότησης του χωριού, ένα ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε μείζων πρόβλημα για τους δημότες, έχει φτάσει στην δικαιοσύνη και έχει φέρει αναστάτωση μεταξύ των πολιτών. Εντύπωση προκαλεί η πολύ έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, και αυτή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έντονες  αιχμές και “φαρμακερά βέλη” προς τους αρμοδίους. προτρέποντας τους πολίτες να “γυρίσουν πλάτη” στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για το φλέγον θέμα της Υδροδότησης του χωριού μας ,ο Πρόεδρος και το Κοινοτικό Συμβούλιο προσκάλεσε τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Σπύρο Σταματόπουλο να ενημερώσει τους κατοίκους του χωριού για την επικρατούσα κατάσταση.
Η Συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία του χωριού ( ΑΓΟΡΑ ) την Παρασκευή 23/7/2021 και ώρα 8.00 μ.μ.
ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωση της Κοινότητας ,επειδή παρεμβλήθησαν απρόοπτα προβλήματα ,
Αγαπητοί συγχωριανοί σας ενημερώνουμε ότι η συνάντηση με τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Σπύρο Σταματοπουλο θα γίνει :
ΣΗΜΕΡΑ 23/7/2021 και ΩΡΑ 7.00μ.μ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΎΛΙΟ ΧΏΡΟ ΤΟΥ πρ . ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ.
ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΈΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ .
ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Το θέμα της υδροδότησης του Διμηνιού ξεκίνησε ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ το Δεκεμβριο του 2020.
Το πρώτο που έπρεπε (ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ) να γίνει ήταν ενημέρωση των πολιτών απο το Δήμαρχο, προσπάθεια μείωσης της έντασης μεταξυ των κατοίκων και γρήγορες κινήσεις αντιμετώπισης του προβλήματος. Από τότε ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ απο το Δήμαρχο για το θέμα παρά πολλές -ομολογουμένως πολύ ωραίες- φωτογραφίες από τσάγια, αναρριχήσεις, βόλτες ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ (προτείναμε ΔΗΜΟΣΙΩΣ αγορά φίλτρων καθορισμού, τακτικούς καθαρισμούς και χρήση 2 δεξαμενών, χρονοδιαγραμμα στις υδροφόρες ώστε να μην αδειάζουν ποτέ οι δεξαμενές)
Σήμερα θα γίνει ενημέρωση των πολιτών……
Παρατήρηση πρώτη: Ουδείς αλλος κλήθηκε. Προσωπικά έλαβα περιπου 35% στην κοινότητα αυτή. Κάποιοι εκτιμούν οτι δεν έχω να προσφέρω κάτι στο διάλογο ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ (όπως με τον κορωνοιό εχουν πετύχει ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΣ εδώ και 1,5 χρόνο, καλομάθανε φαίνεται).
Παρατηρηση δεύτερη: Γιατί έπρεπε να μεσολαβήσουν 2 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ για να γίνει μια δημόσια συζήτηση μετα από 7 μήνες;;;;;; Δεν σχολιάζω καν το αστείο χαρτί, που απευθύνθηκε στην ελληνική δικαιοσύνη με “υπογραφές ” ζητωντας η Δικαιοσύνη να πει με άλλα λόγια “σας διαταζουμε να πηγαινετε στα σπιτια άθλιο και επικίνδυνο νερό “….Και φυσικά απερρίφθη!!!!!
Παρατήρηση τρίτη: Γιατί ενω ΥΠΕΡΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ το χωριο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ;;;
Παρατήρηση τέταρτη: Γιατί ενώ υπήρχε παράνομη μεταφορά νερού από το Λαλιώτι με κρυφές παροχές που πλέον κόπηκαν -με φασαρία από οτι μαθαίνω- εξακολουθεί η ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ του νερού ως νερό μεταφερόμενο εξ ολοκλήρου με υδροφόρες;;;
Παρατήρηση πέμπτη: Γιατί χρησιμοποιείται η μία δεξαμενή και όχι και οι 2 που υπάρχουν; Θεωρίες οτι η μία δεν προσεγγίζεται ειναι ομοίως αστείες και ανύπαρκτες.
Επειδή λοιπόν όλο το θέμα είναι ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ και ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, σας καλώ να ΜΗΝ παραστείτε στην εκδήλωση αυτή -παρά την καλή προσωπική σχέση μου με τον Πρόεδρο του χωριού – γιατί απλώς θα χάσετε την ώρα και την ηρεμία σας με τον ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΕΠΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟ που θα ακούσετε.
Προφανώς θα ήταν άλλη η θέση μου και αυτονόητη η παρουσία μου αν επρόκειτο για μία ανοιχτή λαϊκή συνέλευση και όχι για ένα κακοστημένο σκετς σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης του χωριού (ετσι θα εξελιχθεί) και στοχοποίησης αυτών που είχαν συνέπειες στην υγεία τους απο την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής.»

 

 

You may also like

Comments

Leave a reply