0

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Μπρίσμπεϊν.

Η απόφαση επιβεβαιώθηκε μετά από συνάντηση εκπροσώπων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Τόκιο. Το επίκεντρο των Αγώνων θα είναι το διευρυμένο στάδιο Gabba. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διαρκέσουν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2032, και θα ακολουθήσουν αμέσως οι Παραολυμπιακοί.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερους από 30 χώρους στο νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ στο Μπρίσμπεϊν, στη Χρυσή Ακτή, στην ακτή Sunshine, στο Λόγκαν, στο Ίπσουιτς και στο Ρέντλαντς.

Αναμένεται να κατασκευαστούν δύο χωριά αθλητών– το ένα στο Μπρίσμπεϊν, το άλλο στη Χρυσή Ακτή. Μέχρι 14.000 αθλητές θα φιλοξενηθούν στο χωριό Μπρίσμπεϊν στο βορειοανατολικό προάστιο του Άλμπιον. Κατά τη διάρκεια των τελικών συζητήσεων, το Μπρίσμπεϊν αντιμετώπισε μικρή «αντίσταση» με προσφορές από την Ινδία, την Ινδονησία, το Κατάρ, την Ισπανία και τη Γερμανία που δεν κατάφεραν να περάσουν από τη φάση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ.

πηγή: fortunegreece

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΔΙΕΘΝΗ