0

Ολόκληρος ο κόσμος θα “μετατραπεί” σε Έλληνες για να σηματοδοτήσει την διακοσαετία της Ελλάδας, που γιορτάζεται στις 25 Μαρτίου 2021, εορτάζοντας τα 200 χρόνια από την ανακήρυξη του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, σύμφωνα με το greekreporter.com. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου υπάρχουν μέλη της Ελληνικής Διασποράς, η επέτειος θα γιορτάζεται. Τα εικονικά ορόσημα σε όλες αυτές τις χώρες θα φωτιστούν με το μπλε και άσπρο χρώμα προς τιμήν του ελληνικού λαού και του αγώνα τους για ελευθερία πριν από 200 χρόνια.

Φωτίζοντας τα πιο εμβληματικά κτίρια και γέφυρες ορόσημων στο μπλε της ελληνικής σημαίας για μια νύχτα, οι αμερικανικές πόλεις από την Ανατολή έως τη Δύση θα τιμήσουν το έθνος της Ελλάδας καθώς και τα πολλά εκατομμύρια Ελληνοαμερικανών που αποτελούν μέρος της Χώρας.

Εδώ είναι μια λίστα με τις αμερικανικές πόλεις που θα σηματοδοτήσουν την ελληνική διακοσαετία με φωτισμούς των εμβληματικών ορόσημων τους φέτος.

Καλιφόρνια
Δημαρχείο του Σαν Φραν

Το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο θα φωτιστεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας στις 25 Μαρτίου. Η πρωτοβουλία ανήκει στις Ενωμένες Ελληνοαμερικανικές Εταιρείες (UHAS) που εκπροσωπούν Έλληνες Αμερικανούς στην Καλιφόρνια και τις προσπάθειες του Τάσο Ζωγράφου, Προέδρου των Ηνωμένων Ελληνοαμερικανικών Εταιρειών Βόρεια Καλιφόρνια (UHAS).

Λος Άντζελες
Διεθνές Αεροδρόμιο LAX

Οι εμβληματικοί πυλώνες έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, LAX, θα φωτιστούν με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας στις 25 Μαρτίου για τον εορτασμό της ελληνικής εκατονταετίας του Πολέμου της Ανεξαρτησίας. Πίστωση: Τάσο Ζωγράφος,

Η Πόλη του Λος Άντζελες θα γιορτάσει τον εορτασμό της ελληνικής διακοσαετίας του Πολέμου της Ανεξαρτησίας της στις 25 Μαρτίου, φωτίζοντας τους εμβληματικούς πυλώνες έξω από το διεθνές αεροδρόμιο LAX. Άλλα κτίρια και περιοχές που θα φωτιστούν επίσης για να δείξουν σεβασμό στην ελληνική διακοσαετία είναι η υπόγεια διάβαση Richards / I-5, το Capitol Mall, το K Street Tunnel, το City College Pedestrian Bridge, το Auditorium Memorial και η υπόγεια διάβαση McKinley. Το “Pacific Wheel” θα έχει επίσης μια ειδική, βραδινή έκθεση φωτός για την Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας στις 25.

Η Βοστώνη θα φωτιστεί μπλε και άσπρη για την Ελλάδα για την διακοσαετία

Ο Στράτος Ευθυμίου, ο δυναμικός Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, ηγήθηκε όλων των προσπαθειών για τον εορτασμό στη Μασαχουσέτη και οπουδήποτε αλλού στη Νέα Αγγλία.
Ανέφερε στο Greek Reporter ότι φωτισμοί θα συμβούν σε πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων της Μασαχουσέτης, του Νιού Χάμσαϊρ, του Μέιν και του Ρόουντ Άιλαντ – όλα τα μέρη όπου πολλοί Έλληνες κατέφυγαν τους περασμένους αιώνες και δεκαετίες στην αναζήτησή τους για μια καλύτερη ζωή.
Η εικονική γέφυρα Zakim στη Βοστώνη θα ανάψει με μπλε χρώμα στις 25 Μαρτίου. Πίστωση: Facebook / Ελληνικό Προξενείο στη Βοστώνη

Οι πόλεις της Βοστώνης, του Lowell και του Fall River στη Μασαχουσέτη, καθώς και οι Πρόβιντενς, Ρόουντ Άιλαντ και Μάντσεστερ, Νιού Χάμσαϊρ, θα φωτίσουν τα εικονικά γεφύρια και τις αίθουσες πόλεων με μπλε χρώμα για τον εορτασμό των 200 χρόνων της ελληνικής ανεξαρτησίας.
Το River Bridge, μία γέφυρα που συνδέει τις πολιτείες του Νιού Χάμσαϊρ και του Μαίην, θα φωτιστεί επίσης με μπλε και άσπρο χρώμα για τον εορτασμό του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας. Μερικά από αυτά θα κρατήσουν τα φώτα αναμμένα για μια ολόκληρη εβδομάδα. Η πόλη Λόουελ, στη Μασαχουσέτη, που κάποτε είχε τόσους πολλούς Έλληνες μετανάστες που ονομάστηκε «Ακρόπολη της Αμερικής», θα είναι η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που θα τιμήσει την Ελλάδα στην διακοσαετία του Πολέμου της Ανεξαρτησίας στις 25 Μαρτίου.

Ο Εορτασμός της γιορτής του Ευαγγελισμού στις 7:30 π.μ., θα γίνει στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας που θα τιμήσει την εορταστική ημέρα της ζωής της Νεότερης Ελλάδας. Ανυψώνοντας την ελληνική σημαία νωρίς το πρωί σε όλη την πόλη, η Ελληνική διακοσαετία θα συνεχίσει να γιορτάζεται όλη την ημέρα, με μια πομπή μετά τη θρησκευτική Λειτουργία νωρίς το πρωί και μια τελετή που θα πραγματοποιήθεί στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Λόουελ. Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα φωτισμού έχει επίσης σχεδιαστεί για το Δημαρχείο και τις εμβληματικές γέφυρες της πόλης, με όλα τα ορόσημα να λάμπουν σε λευκό και μπλε την Πέμπτη το βράδυ.

Σικάγο

Το Greektown Chicago φιλοξενεί μια δωρεάν εικονική γιορτή της 200ης επετείου της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 7 μ.μ. CST (8 μ.μ. Ανατολική ώρα).
Οι εορτασμοί θα περιλαμβάνουν μια ειδική παράσταση από τη δημοφιλή Ελληνίδα τραγουδίστρια Γλυκερία, του τραγουδιού «Να» τανε το ’21 “(” Αφήστε το να είναι “21”), που τιμά την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία των Ελλήνων τον Μάρτιο του 1821. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στη σελίδα του Greektown Chicago στο Facebook.

Η εικονική γιορτή του Greektown θα περιλαμβάνει μια δυναμική ιστορία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας του Σικάγο με ιστορίες από γηγενείς κατοίκους της πόλης και αρχειακές φωτογραφίες από τους εορτασμούς και τις παρελάσεις της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας της πόλης τα τελευταία 126 χρόνια. Επιπλέον, οι οικογένειες από ολόκληρο το Chicagoland ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στην εικονική γιορτή υποβάλλοντας δικές τους φωτογραφίες και βίντεο από τις  Αναμνήσεις τους για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μοντάζ κατά τη διάρκεια της εικονικής εκδήλωσης.

Πύργος CN στο Τορόντο

Μια σειρά σημαντικών ορόσημων στο Οντάριο του Καναδά, θα φωτιστεί επίσης μπλε και άσπρο στις 24 και 25 Μαρτίου. Ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τρόυ, ο Σύμβουλος Νικ Μάντας και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Βίκτωρ Μαλιγκούδης θα επιβλέψουν τον φωτισμό του εμβληματικού πύργου CN στο Τορόντο την Τετάρτη 24 Μαρτίου, στις 8 μ.μ. EST. Ο φωτισμός αυτού του μνημείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαρτίου, μετά το ηλιοβασίλεμα, στις 7:36 μ.μ. περίπου. Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά στον επίσημο ιστότοπο του CN Tower (δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης).

Καταρράκτες του Νιαγάρα

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, ο μεγαλύτερος καταρράκτης στη Βόρεια Αμερική, θα φωτιστούν με μπλε χρώμα για την ελληνική διακοσαετία στις 25 Μαρτίου. Ο φωτισμός αυτού του θαύματος της φύσης, που μοιράζεται μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαρτίου, από τις 9: 45-10: 00 μ.μ. EST. Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά στον επίσημο ιστότοπο του Νιαγάρα (δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης).

Βανκούβερ

Η Πόλη του Βανκούβερ, στη Βρετανική Κολομβία, θα τιμήσει την Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας υψώνοντας ελληνικές σημαίες σε διάφορους δήμους, πιο συγκεκριμένα συνολικά 56 ελληνικών σημαιών σε ακίνητα της πόλης. Η συλλογική ελληνική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής του Βανκούβερ, αποτελούμενη από το AHEPA, το Ελληνικό Καναδικό Συνέδριο, την Ελληνική Κοινότητα του Ανατολικού Βανκούβερ, την Ελληνική Κοινότητα του Βανκούβερ και την Ελληνική κοινότητα του Surrey διοργάνωσε χαιρετισμό / parelassi “Drive-by” και στους πέντε ελληνικούς σταθμούς με σημαίες.

Μέιν

Το Μπανγκόρ, το Μέιν, μια πόλη της Νέας Αγγλίας που προσέλκυσε πολλούς Έλληνες μετανάστες στις αρχές του 1900, θα τους τιμήσει μαζί την διακοσαετία αυτή την εβδομάδα, καθώς ο πεζόδρομος που συνδέει τρεις δρόμους θα φωτιστεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Οι Έλληνες που ήρθαν στο Μπανγκόρ, κάποτε την μεγαλύτερη πρωτεύουσα ξυλείας του κόσμου, όπου η ξυλεία μεταφερόταν σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο, πήγαν εκεί λόγω των πολλών θέσεων εργασίας που είχε η πόλη. Και, εκπληκτικά, σχεδόν όλοι προήλθαν από μία μόνο περιοχή , Βαμβακού, ένα χωριό από τη χερσόνησο της Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι την ελληνική διακοσαετία, αυτοί οι γενναίοι άνθρωποι που είχαν αφήσει όλα όσα γνώριζαν και εργάστηκαν τόσο σκληρά για να σφυρηλατήσουν μια νέα ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα γιορτάζονται στην πόλη που έκαναν το νέο τους σπίτι.

Η διακοσαετία  στην Αυστραλία

Η απόδοση ενός καλλιτέχνη για την εμφάνιση της Όπερας του Σίδνεϊ κατά την προβολή της ελληνικής σημαίας.

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας συμφώνησε ότι η εμβληματική Όπερα του Σίδνεϊ θα καλυφθεί με την ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου. Όπως και για τα άλλα χρόνια, το Ελληνικό RSL θα πραγματοποιήσει μια ειδική λειτουργία την Πέμπτη 25, ξεκινώντας από τον Άγιο Ευστάθιο στις 9:30 π.μ. στις 12:00 μ.μ. και κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο της Μελβούρνης στις 1:00 μ.μ.

Στην  Καμπέρα θα ανεμίζει η ελληνική σημαία

 • Το μπλε και το λευκό θα ανεμίζει επίσης περήφανα σε διάφορες τοποθεσίες σε ολόκληρη την Καμπέρα, όπως:
  Vernon Circle
  Οδός Allara (απέναντι από τη γέφυρα για πεζούς)
 • Οδός Νανγκάρι
 • Petrie Plaza
 • Χωριό Gold Creek
 • Εμπορικό κέντρο Canberra

Πολλά κτίρια θα φωτίζονται επίσης με μπλε και άσπρο το βράδυ της 25ης Μαρτίου, όπως επίσης:

 • Ο Εθνικός Πύργος της Carillon Bell
 • Black Mountain (Πύργος Telstra)
 • Questacon
 • Το Σπίτι του Ίαν Πότερ
 • Το Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας
 • Η Ελληνική Λέσχη της Καμπέρα
 • Η Ελληνική Πρεσβεία στην Αυστραλία

Η γιορτή της διακοσαετίας στη Νότια Αφρική

Η Ελληνική Ομοσπονδία Νότιας Αφρικής (HFSA) έχει οργανώσει επίσης πολλές αναμνηστικές εκδηλώσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής στις 25 Μαρτίου. Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία (1.500 τετραγωνικά μέτρα / 16.146 τετραγωνικά πόδια) που έχει παραχθεί ποτέ θα κυματίζει ως μέρος των εορτασμών . Ένας μεγάλης κλίμακας «Ελληνικός Χορός Ελευθερίας» χορογραφήθηκε σε μια πρωτότυπη σύνθεση που παράγεται από έναν από τους Έλληνες μελετητές της ελληνικής Νοτιοαφρικανικής κοινότητας.

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in ΔΙΕΘΝΗ