0
Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων κ. Σκαρμούτσο Νικόλαο, “τάραξε” την μακρά σιγή που επικρατεί εδώ και ένα χρόνο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο αφορά τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Γεγονός που προκαλούσε και προκαλεί έντονα αρνητική εντύπωση σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Σικυωνίων, είναι η “σιγή ασυρμάτου¨ που έχει επιλέξει ο πρόεδρος του, από την αρχή της πανδημίας, έτσι ώστε οι συνεδριάσεις (αισίως ενός ολόκληρου χρόνου) να φαντάζουν ως συμβούλια “ιδιωτικού” περιεχομένου, “ιδιωτικού” ενδιαφέροντος, κάτι σαν “μεταξύ μας ρε παιδιά” μακριά και έξω από κάθε έννοια δημόσιου χαρακτήρα και ενημέρωσης των πολιτών, με σαφέστατο πρόσχημα την πανδημία και τον τρόπο λειτουργίας των Συμβουλίων λόγω αυτής. Προφανώς ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας των Συμβουλίων είναι νομιμότητος και στο πλαίσιο που ορίζεται: «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης Covid-19 ΦΕΚ Α΄ 55/11-03-2020,  την υπ’αριθμ.πρωτ.18318/13-03-2020  και 40/2020 εγκυκλίους  του Υπουργείου Εσωτερικών και τις σχετικές διατάξεις  του Ν.3852/10 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με τον Ν. 4555/2018». Αυτό όμως δεν απαγορεύει την κάλυψη αυτών μέσω live streaming, μεσώ πλατφόρμας ή μέσω βιντεοσκόπησης, όπως πολλοί Δήμοι έχουν επιλέξει. Ακριβώς αυτό λοιπόν, θέμα επιλογής!
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ” κ. Δημήτριος Φ.Παπαγεωργίου, επαναφέρει το θέμα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαρακτήρα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με επιστολή αυτή τη φορά, καθώς πολλάκις το έχει θέσει προφορικώς στο παρελθόν με τα γνωστά έως σήμερα αποτελέσματα “σιγής”.

Προς τον κ.Πρόεδρο ΔΣ Δήμου Σικυωνίων,
κ.Πρόεδρε,
επί ένα έτος υφιστάμεθα όλοι τις συνέπειες της καραντίνας. Αποτέλεσμα τούτου είναι η τέλεση των δημοτικών συμβουλίων με παρουσία μόνο των δημοτικών συμβούλων στο δημοτικό θέατρο ή επί 6 μήνες σχεδόν αποκλειστικά με τηλεδιάσκεψη. Δυστυχώς, είναι προφανές από τα επιδημιολογικά στοιχεία ότι αυτό θα συνεχιστεί επί μακρόν (είτε τηλεδιάσκεψη είτε κλειστές συνεδριάσεις). Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι σεβαστή, ΔΕΝ μπορεί να αντιβαίνει η μονιμότητα αυτής όμως την κατοχυρωμένη θεσμικά αρχή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαρακτήρα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σας καλώ ΑΜΕΣΑ να δώσετε τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους του Νομού να μπορούν να εισέλθουν στο διαδικτυακό χώρο (zoom) που συνεδριάζουμε, προκειμένου να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ μέσω αυτών ο πολίτης για τις εξελίξεις στο Δήμο μας. Ομοίως από τώρα να αποφασίσουμε, όταν τα δημοτικά συμβούλια γίνουν με αυτοπρόσωπη συμμετοχή μόνο των δημοτικών συμβούλων στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου, να δοθεί η δυνατότητα επίσης στα δημοσιογραφικά σχήματα του Νομού να εγκαθιστούν κάμερες ζωντανής μετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου. Η παρουσία της κάμερας μετάδοσης προφανώς δεν μεταδίδει τον ιό.
Δεν γίνεται για ένα-δύο χρόνια να πορευθούμε, και μάλιστα ως μοναδικός δήμος τουλάχιστον στο Νομό μας, απολύτως ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ από τους πολίτες.
Κιάτο, 16-3-2021
Δημήτριος Φ.Παπαγεωργίου
Επικεφαλής συνδυασμού «Δύναμη Αλλαγής»

You may also like

Comments

Leave a reply