0

Σημαντική νέα χρηματοδότηση για την αντισεισμική θωράκιση δημοτικών κτηρίων και σχολείων του πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η χρηματοδότηση αφορά στον προσεισμικό έλεγχο των κτηρίων, με σκοπό την αξιολόγησή τους για την αντοχή τους απέναντι σε ενδεχόμενο σεισμικό φαινόμενο. Στην περίπτωση που χρειαστεί η χρηματοδότηση προβλέπει και την κάλυψη του κόστους για την εκπόνηση σχετικών μελετών αποτίμησης και ανασχεδιασμού των εν λόγω κτηρίων.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του σημείωσε την πολλαπλή αξία μίας τέτοιας χρηματοδότησης, δεδομένου ότι ο δήμος Σικυωνίων όπως και όλη η Κορινθία αποτελούν μία από τις περισσότερο ενεργές, σεισμογενείς περιοχές, όχι μόνο της χώρας μας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Συνεπώς προκύπτει ως ανελαστική η ανάγκη ελέγχου των κτηρίων, ώστε να εξασφαλιστεί ο μέγιστος βαθμός παθητικής ασφάλειας, ειδικά σε οικήματα όπως είναι τα δημοτικά κτήρια και τα σχολεία, όπου συγκεντρώνονται καθημερινά μεγάλος αριθμός ατόμων και κυρίως παιδιών.

You may also like

Comments

Leave a reply