0
Η ΔΕΥΑΣ τελικά με μεγάλη καθυστέρηση δύο (2) μηνών ενημερώνει τους κατοίκους της Τ.Κ. Διμηνιού ότι το νερό είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!
Άρον άρον τοιχοκολλεί σήμερα την ανακοίνωση στις κολόνες της ΔΕΗ, μετά την προχθεσινή μας 2η ανακοίνωση και υπό την πίεση των ποινικών ευθύνων της, μιας και το έγγραφο του Υγειονομικού έχει διαβιβαστεί από την ίδια την Υπηρεσία στην Εισαγγελία Κορίνθου, το δε θέμα έχει φτάσει στην Βουλή. Φοβούμαστε ότι ακόμα και σήμερα η ΔΕΥΑΣ και ο Πρόεδρος κ. Σταματόπουλος δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της καταστάσεως!
Το νερό είναι Ακατάλληλο για Κατανάλωση και για Οικιακή Χρήση!
Εάν δεν μπορούν να το καταλάβουν, ας τους το συλλαβίσουμε λοιπόν: Οικιακή Χρήση δεν είναι μόνο το μαγείρεμα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ, αλλά και το πλύσιμο, το καθημερινό μπάνιο, το πλύσιμο των δοντιών κλπ.! Το νερό στο Άνω Διμηνιό είναι επικίνδυνο για την Δημόσια Υγεία! Επιπρόσθετα στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΣ “ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ” τι ακριβώς στους κατοίκους; Υπενθυμίζει την Ανακοίνωσή της με ημερομηνία 26.08.2020 και τίτλο : “ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ” (!) Σ’ αυτή την Ανακοίνωση δήλωνε ο κ. Σταματόπουλος: “Η εξασφάλιση με ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ της πόλης του Κιάτου και των όμορων χωριών…ήταν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ το οποίο με πολύ κόπο ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ”. “Ο έλεγχος ποιότητας γίνεται τακτικά και όλες οι χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις αναρτώνται και είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΣ”. Σήμερα αυτό προσπαθεί να ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ στους κατοίκους;
Την σημερινή ανακοίνωση σας, ότι το νερό είναι Επικίνδυνο για την Δημόσια Υγεία και Ακατάλληλο, μιας και το γνωρίζετε μήνες τώρα, γιατί δεν την στέλνατε στους κατοίκους μέσα στον φάκελο με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΣ; Πώς θα ενημερωθούν οι πολίτες, από τις κολώνες της ΔΕΗ; Οι πολίτες που διαμένουν στο Άνω Διμηνιό Σαββατοκύριακα σε αργίες-διακοπές πώς θα ενημερωθούν;
Ευελεπιστούμε το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Διμηνιού, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αφωνία και αδράνεια όλο αυτό το διάστημα, συντεταγμένο κι αυτό γύρω από το νεφέλωμα της αδράνειας της Δημοτικής Αρχής, να αντιληφθεί την συνυπευθυνότητά του σε ένα τόσο σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας και να δράσει άμεσα! Σας παρακαλούμε να διαβάσετε με προσοχή το έγγραφο της Υπηρεσίας Υγειονομικού Ελέγχου.

 

You may also like

Comments

Leave a reply