0

Μια νέα πολλά υποσχόμενη παραγωγή του Χόλιγουντ,μια σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο,που ακολουθεί τη ζωή του μεγαλύτερου Έλληνα πολεμιστή,ανακοινώθηκε από τους δημιουργούς του «Βίκινγκς» και θα γυριστεί στην Ελλάδα.

Η νέα σειρά για τη ζωή του απόλυτου Έλληνα ήρωα,που έζησε τον τρίτο αιώνα π.Χ.,θα γυριστεί στη χώρα όπου έζησε,μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της αμερικανικής «Starlings Television»,η οποία είναι το τηλεοπτικό τμήμα της Starlings Entertainment,με επικεφαλής τον Chris Philip.Οι δύο πρώτες σειρές που είναι παραγωγή του συγκροτήματος,”Pandora” και “Departure”,ήταν αρκετά επιτυχημένες και συνεχίστηκαν για δεύτερη χρονιά στις ΗΠΑ,στα κανάλια The CW και Peacock στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Starlings TV ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει με δύο υψηλής ποιότητας σειρές έργων,τα οποία βρίσκονται σε προηγμένα στάδια ανάπτυξης,συμπεριλαμβανομένου του “Alexander the Great”,το οποίο είναι μια συνεργασία μεταξύ του Ben Silverman και του Propagate.Το πρώτο και πιλοτικό επεισόδιο αυτής της σειράς γράφεται τώρα από τον Michael Hurst,ο οποίος έγραψε τα «Vikings» και «The Tudors».

Το συγκρότημα μόλις ολοκλήρωσε τη μαγνητοσκόπηση “The Admirer” στη Βουλγαρία,κατά τη χειρότερη στιγμή της πανδημίας,με αυστηρά πρωτόκολλα κοροναϊού.Τα έργα ολοκληρώθηκαν χωρίς να σταματήσουν ούτε μια φορά!Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Starling TV και τον εκτελεστικό παραγωγό Philip.Πρώην στέλεχος της βιομηχανίας διανομής ταινιών και τηλεόρασης, ο Philip μίλησε για το πώς η ανεξάρτητη εταιρεία του έχει περάσει μέσα από την εξαιρετικά δύσκολη σφαίρα της τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης των έργων του σε κανάλια σε όλο τον κόσμο.

«Η στρατηγική είναι,φυσικά,να κάνουμε ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι,φτιάχνοντας το καλύτερο δυνατό πακέτο και προσπαθώντας να το πουλήσουμε στα αμερικανικά δίκτυα,και όποια συμφωνία είναι καλύτερη εξαρτάται προς τα που θα ακολουθήσουμε,είτε πρόκειται για παγκόσμια συμφωνία με streamer είτε είναι στοις ΗΠΑ και μετά η διανομή κάνει τα υπόλοιπα»,εξηγεί.

«Αλλά υπάρχει ένα άλλο μοντέλο στο οποίο είμαι προσκολλημένος,και συνενώνει τα πάντα και φτιάχνει (το έργο) ούτως ή άλλως,χωρίς να εξαρτώμαστε από καμμία εταιρεία για να αποφασίσει τη μοίρα μας για κάτι που εργαστήκαμε τόσο σκληρά να αναπτύξουμε.»

«Έχουμε αρκετούς άλλους συνεργάτες όπου οι διανομείς έρχονται στο στάδιο της ανάπτυξης για να εξασφαλίσουν τη θέση τους ως συνεργάτες και να εγγυηθούν το δικαίωμά τους να πουλήσουν»,δήλωσε ο Philip. «Συμμετέχουν μαζί μας στη διαδικασία ανάπτυξης».

Το Alexander the Great Series θα γυριστεί εκεί όπου γεννήθηκε ο Αλέξανδρος

Η σειρά για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα γυριστεί στην ίδια την Ελλάδα,με συμπαραγωγό τον Όμιλο ANT1.Οι G5 Fiction και ZDF Enterprises συμμετέχουν επίσης στο έργο,το οποίο επανενώνει τους Silverman και Hirst μετά τη συνεργασία τους στο «The Tudors». Οι ελληνικές εταιρείες G5 και ZDF Enterprises θα συμμετάσχουν επίσης στα γυρίσματα της ιστορικής σειράς.

Ο διανομέας Mediawan είναι επίσης συνεργάτης του Starlings στο κομμάτι των τηλεοπτικών ταινιών,ξεκινώντας από το The Admirer,το οποίο αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που ψάχνει για απαντήσεις όταν το έξυπνο σπίτι και τα κοινωνικά της μέσα χακάρονται από ένα μυστηριώδες άτομο με επικίνδυνη εμμονή.

«Τα κάνουμε λίγο μεγαλύτερα σε διάρκεια και καλύτερης ποιότητας από τα τυπικά θρίλερ για την τηλεόραση»,δήλωσε ο Philip για τα πιο πρόσφατα έργα του,προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα ήθελε να παράγει 6-12 ταινίες το χρόνο.

Κάποια επεισόδια πιθανότατα θα γυριστούν στη Βουλγαρία με άλλα σε σκηνικά όπως η Καλιφόρνια και ο Καναδάς.Φυσικά,όλες αυτές οι τοποθεσίες εξαρτώνται από τις συνθήκες που θα επικρατούν μέσω Covid-19.

Η μητρική εταιρεία της Starlings TV,Starling entertainment,η οποία είναι μια ομάδα μέσων ενημέρωσης που κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν τρία χρόνια από την Mediabiz και την DMH Holdings,συγχρηματοδότησε το πρόσφατο βιογραφικό του Elton John “Rocketman”.

Η Starlings επένδυσε επίσης στο “Countryline” την εφαρμογή country music fan που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και υποστηρίζεται από τον Elton John και έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει την ανάπτυξη κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με ταλέντα από το Countryline.Τέσσερα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν ήδη ξεκινήσει,ακόμη και σε αυτήν την δύσκολη ατμόσφαιρα.

«Το Starlings Television είναι μέρος μιας εταιρείας που σκέφτεται προς τα εμπρός,που είναι οικονομικά σταθερή,που είναι ευέλικτη και καθοδηγείται από πολύ έμπειρα στελέχη»,δήλωσε ο Martin. «Ελπίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι τόσο καλά όσο τα πρώτα τρία».

You may also like

Comments

Leave a reply