0
Ο Δήμος Ναυπλιέων συνιστά στους δημότες ιδιαίτερη προσοχή για τις νυχτερινές και πρωινές ώρες λόγω επιδείνωσης του καιρού με χιονοπτώσεις και παγετό όπως αναφέρεται αναλυτικά παρακάτω. Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων είναι σε επιφυλακή, προετοιμασμένη να επέμβει με τα μηχανήματα στις θέσεις τους έτοιμα να επέμβουν όπου χρειαστεί. είτε με τα μέσα που διαθέτει, είτε με την παράλληλη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της εθελοντικής ομάδας «ΑΛΜΑ 4Χ4 Ναυπλίου» με τις οποίες συνεργάζεται.
  • Οι πολίτες μπορούν κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου να καλούν  στο 6970998812 για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται από σήμερα το βράδυ νέα επιδείνωση (17-01-2021 έως και την Τρίτη 19-01-2021) και από τα δυτικά, μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τη χιονόπτωση στα ορεινά αλλά και στα πεδινά καθώς και τους ισχυρούς ανέμους.
Από σήμερα το βράδυ Κυριακή (17-01-2021) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού, η οποία θα επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά έως αύριο Δευτέρα (18-01-2021) τη νότια κυρίως χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά για την Ανατολική Πελοπόννησο:
  • ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ που θα είναι τοπικά πυκνές μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  • ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ Ανατολικών διευθύνσεων εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ, που θα επικρατήσουν στα νότια πελάγη τη Δευτέρα.
Παράλληλα, ο Δήμος Ναυπλιέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση ισχυρών ανέμων και χιονοπτώσεων. Ειδικότερα:
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώνουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

You may also like

Comments

Leave a reply