0

Πέραν των επτά (7) «κλασσικών» ψυχοσωματικών προβλημάτων δηλαδή της Ημικρανίας,της Υπέρτασης,του Υπερθυρεοειδισμού,της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας,του Άσθματος,της Ελκώδους Κολίτιδας και του Πεπτικού Έλκους,υπάρχουν και πολλά άλλα νοσήματα που επηρεάζονται από ψυχικούς-συναισθηματικούς παράγοντες.Σ’αυτά κατατάσσονται οι διάφορες δερματοπάθειες,όπως η ψωρίαση και το έκζεμα,γαστρεντερικά νοσήματα όπως η νόσος του Crohn αλλά και νοσήματα όπως ο καρκίνος που έχει πλούσια ψυχοσωματική παράδοση.

Τα σύγχρονα διαγνωστικά συστήματα διαστέλλουν την έννοια του ψυχοσωματικού.Θεωρούν δηλαδή ότι όλα τα «σωματικά» νοσήματα μπορούν να επηρεάζονται από ψυχικούς-συναισθηματικούς παράγοντες.Η ψυχοθεραπεία στα Ψυχοσωματικά Νοσήματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και να συνεισφέρει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση ή και την ίαση τους.Παρ’ όλα αυτά,σπάνια είναι στις προτεραιότητες της καθημερινής ιατρικής πρακτικής.Έτσι οι άνθρωποι με ψυχοσωματικά νοσήματα συχνά εμβυθίζονται σε ποικίλες,πολλές φορές,βαριές και ατέρμονες,φαρμακευτικές αγωγές ή υποβάλλονται σε επεμβάσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι οι ίδιοι που μπορούν να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση ή και την ίαση του προβλήματός τους,αν ασχοληθούν με την επίδραση των ψυχικών-συναισθηματικών παραγόντων στην εμφάνιση και εξέλιξη του προβλήματός τους,επιχειρώντας να αλλάξουν πολλές δυσλειτουργικές πλευρές της προσωπικότητας και κατ’ επέκταση της ζωής τους.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Το κόστος της παρακολούθησης του Σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ.

* Με την εγγραφή σας και στο επόμενο Σεμινάριο μας «Ενοχές και Εσωτερική Αυστηρότητα ως Αίτια Προσωπικής Δυστυχίας»,έχετε έκπτωση 10 ευρώ επί του συνολικού ποσού.

Βεβαίωση συμμετοχής αποστέλλεται σε όποιον το αιτηθεί.Με το πέρας των σεμιναρίων θα αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες το ΝΕΟ ebook του Γιάννη Νικολή

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης Νικολής Ψυχίατρος|Ψυχαναλυτής ομάδας–Διδάκτωρ Ψυχιατρικής ΑΠΘ–Διευθυντής Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Πατάτε τον σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει στην ιστοσελίδα του ΙΨΥΠΑ (https://www.ipsypa.gr/…/psyxosomatika-nosimata-kai…)

2. Συμπληρώνετε τη φόρμα εγγραφής,βάζοντας τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο,e-mail και έναν αριθμό επικοινωνίας ως απαραίτητα στοιχεία)

3. Προχωράτε στην καταβολή του ποσού που κοστίζει το εκάστοτε σεμινάριο (τα στοιχεία του λογαριασμού για την κατάθεση θα σας σταλούν αμέσως μετά την υποβολή της φόρμας εγγραφής)

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Σεμιναρίου,θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω e-mail,ώστε να σας προωθήσουμε τον σύνδεσμο σύνδεσης σας στο σεμινάριο που έχετε επιλέξει.

 

You may also like

Comments

Leave a reply