0

Ξεκίνησε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου,η παραγωγική διαδικασία του πληροφορικού συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων ΙΡΙΔΑ.

Το εν λόγω σύστημα,όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας,αποσκοπεί στην αντικατάσταση της έντυπης εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας,παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοκόλλου,ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης,λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης.

Την εφαρμογή του συστήματος παρακολουθεί ειδική ομάδα του υπουργείου Εσωτερικών,η οποία συνδράμει υπηρεσίες και υπαλλήλους της Περιφέρειας να προσαρμοστούν και να επιλύουν τυχόν ζητήματα που συνήθως προκύπτουν σε τέτοιου είδους μεταβάσεις.

“Σε κάθε περίπτωση,πάντως,τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του συστήματος ΙΡΙΔΑ είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά” τόνισε ο Π. Νίκας και πρόσθεσε:

“Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της Περιφέρειας θα οδηγήσει σε οικονομία κλίμακας, σε ουσιαστική διαφάνεια,σε ταχύτητα ως προς την διεκπεραίωση των εγγράφων-επομένως και στην αύξηση της παραγωγικότητας,στην καλύτερη διασύνδεση με άλλους δημόσιους φορείς και εν τέλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών”.

πηγή: ppel

You may also like

Comments

Leave a reply