0

Μια ομάδα Τούρκων επιστημόνων και αρχαιολόγων ανακάλυψαν τα ερείπια ενός ναού της Αφροδίτης 2.500 ετών στη χερσόνησο Urla-Cesme στα δυτικά της Τουρκίας.

Ως αποτέλεσμα της ανασκαφής μιας έκτασης 1.600 τετραγωνικών μέτρων που καλύπτει τμήματα των περιοχών Urla (Greek Vourla),Cesme (Greek Kyssos) και Seferihisar (Greek Teos) της Σμύρνης,35 ανθρώπινοι οικισμοί προϊστορικής εποχής,συμπεριλαμβανομένων 16 από τα τέλη της Νεολιθικής περιόδου,ήρθαν στο φως.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu,η Elif Koparal από το Πανεπιστήμιο Mimar Sinan,η οποία ηγείται των ανασκαφών στην περιοχή,δήλωσε ότι ανακαλύφθηκε ένα σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό δίκτυο.

«Κατά τον έλεγχο της επιφάνειας,εντοπίσαμε τον Ναό της Αφροδίτης από τον 5ο αιώνα π.Χ.Είναι μια συναρπαστική και εντυπωσιακή ανακάλυψη »,σημείωσε η Κόπαραλ.Παρατήρησε επίσης ότι τα πρώτα ίχνη του ναού ανακαλύφθηκαν το 2016 και ανακοινώθηκαν τότε σε ένα περιοδικό.

Εφιστώντας την απειλή που δημιουργούν οι παράνομοι κυνηγοί θησαυρών και η αστικοποίηση στους ιστορικούς χώρους,η Κοπάραλ είπε ότι η ομάδα της συνεργάστηκε με τους ντόπιους για την προστασία των αρχαιολογικών θησαυρών.

 

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΔΙΕΘΝΗ