0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τα φάρμακα των συνταξιούχων μετά τις αποκαλύψεις ότι πρέπει να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.Η αποκάλυψη ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση ακόμα για παράταση της ευεργετικής πρόβλεψης για περισσότερους από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους που προβλέπει δωρεάν χορήγηση φαρμάκων,έφερε ραγδαίες εξελίξεις.

Πιο αναλυτικά,τα ρεπορτάζ τόνιζαν ότι παρά τις πιέσεις των οργανώσεων των συνταξιούχων,φαίνεται πως από 1η Ιανουαρίου 2021 οι συνταξιούχοι θα καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους τη συμμετοχή τους στα φάρμακα,μιας και σταματά στις 31 Δεκεμβρίου 2021 η πρόβλεψη που ίσχυε όταν τους κόπηκε το ΕΚΑΣ.

Η απόφαση αυτή ανήκει στον Γιάννη Βρούτση.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσονται 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Ότι με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς οι 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν μικτή σύνταξη μέχρι 500 ευρώ θα πληρώνουν την αναγραφόμενη τιμή λιανικής πώλησης για τα φάρμακα που χρειάζονται.Το θέμα ωστόσο τέθηκε σήμερα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ο οποίος μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας,το θέμα θα τεθεί άμεσα υπό συζήτηση και τόνισε πως θα βρεθεί λύση.Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παρέμβει.

Όπως έγραψε στο Facebook: «Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους,χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή.Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που,με κυβερνητική απόφαση,ίσχυσε και κατά το 2020.Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία.Και οι απόμαχοι της δουλειάς,ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα,θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης μετά την κατακραυγή σύρεται πίσω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων»

Πριν από λίγες ημέρες ο κ.Μητσοτάκης αρνήθηκε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την οποία δινόταν η δυνατότητα παράτασης για ένα χρόνο στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Μετά την κοινωνική κατακραυγή και μπροστά στο ενδεχόμενο 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι να πληρώνουν από την τσέπη τους από το νέο έτος φάρμακα που ήταν δωρεάν,αναγκάστηκε τελικά να συρθεί πίσω από αυτό που διεκδικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και που ο ίδιος αρνιόταν πεισματικά.Και μάλιστα,να το εμφανίσει σήμερα με τυμπανοκρουσίες ως προσωπική του επιλογή.

Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι η υποκρισία και η πολιτική εξαπάταση είναι η δεύτερή του φύση,αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: ieidiseis

You may also like

Comments

Leave a reply