0

Με μεγάλη ανακούφιση ενημερωθήκαμε χτες βράδυ για την ΚΥΑ που ήταν προς υπογραφή και τελικά δημοσιεύτηκε σήμερα ανήμερα Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου 2020,που τροποποιεί και τους περιορισμούς μετακίνησης ψαράδων και κυνηγών,παρότι βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται στην άρση της απαγόρευσης τα σκάφη.Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020 με την οποία τροποποιείται η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00”.

Όπως δημοσιεύτηκε στο νέο ΦΕΚ η μετακίνηση θα επιτρέπεται μεταξύ 5:00 έως τις 22:00,με συμμετοχή μέχρι 2 ατόμων και με εφαρμογή όλων των γνωστών μέτρων προστασίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μετακίνηση επιτρέπεται και αφορά το ψάρεμα από ακτή και όχι με σκάφος,όπου θα συνεχίσουν να είναι “δεμένα” μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Εκτός άλλων, το ΦΕΚ αναφέρει σχετικά:

Άρθρο 3 «Περιορισμός της κυκλοφορίας»

2. Από τις 5:00 έως τις 22:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών,προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

ιζ) Μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας/αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: ιζα) Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας,ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,ιζβ) συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/αλιέων για λόγους ασφαλείας,ιζγ) εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

5. Για τις περ. (γ) έως και (θ),(ια), (ιζ) και (ιη) της παρ. 2,η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή, υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο,με προσωπική του ευθύνη,και περιέχει το ονοματεπώνυμο,τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης (Βεβαίωση τύπου Β).Οι βεβαιώσεις του προηγούμενου εδαφίου μπορούν να λαμβάνονται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr και να συμπληρώνονται από τον πολίτη,ή να χορηγούνται μέσω δωρεάν τηλεπικοινωνιακού μηνύματος (sms) στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας στο κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου ή να αντιγράφονται έντυπα ή ιδιογράφως κατά το περιεχόμενο του οικείου υποδείγματος που αναρτάται στον ιστότοπο forma.gov.gr.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσουμε άμεσα παρακολουθώντας τις εξελίξεις 24 ώρες την ημέρα,7 ημέρες την εβδομάδα…καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Διαβάστε το ΦΕΚ εδώ

πηγή: boatfishing

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ