0

Στον “αέρα” βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας (21/12) η πλατφόρμα Myθερμανση για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης.

Στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ Mythermansi οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα θέρμανσης που φέτος διευρύνεται και θα δοθεί σε περισσότερους,καθώς επιδοτούνται,φυσικό αέριο,υγραέριο,καυσόξυλα και πέλλετ.Το επίδομα θα κυμανθεί από 80 έως και 650 ευρώ και θα καταβληθεί σε χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά ετήσια εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές.

Στην πρώτη,με τίτλο «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ»,οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση,για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Στη δεύτερη,με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ»,η οποία θα έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 24.12.2020,καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.

Πως γίνεται η αίτηση

Προκειμένου να πιστωθεί το ποσό στους δικαιούχους θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

1. Oι δικαιούχοι μπαίνουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxis.

2. Eπιλέγουν τον οικισμό τους ανάμεσα σε περίπου 13.000 για τους οποίους έχει γίνει καταγραφή θερμοκρασιών,οι οποίες αποτελούν το «κλειδί» για τον υπολογισμό του επιδόματος.Στην περίπτωση που δεν βρίσκουν τον οικισμό τους θα επιλέγουν την ένδειξη «άλλος» και το επίδομά τους θα υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο του δήμου τους.

3. Θα υποβάλουν αίτηση για το επίδομα και θα συνυποβάλουν όλα τα διαθέσιμα τιμολόγια έως τη στιγμή της υποβολής της αίτησης.

4. H πλατφόρμα θα κλείσει στις 11 Ιανουαρίου και εν συνεχεία το σύστημα θα υπολογίσει αλγοριθμικά το επίδομα του αιτουμένου.

πηγή: karditsalive

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ