0

Υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που είναι καλύτερο να τα καταναλώνουμε με τη φλούδα γιατί εκεί κρύβουν τα πιο θρεπτικά τους συστατικά!

Μήλα
Αν αφαιρέσεις τη φλούδα τους,θα χάσεις την πικτίνη της,μια διαλυτή ίνα που βοηθά στη λειτουργία του εντέρου και μειώνει την κακή LDL χοληστερόλη,ενώ βοηθά και με το αίσθημα κορεσμού.

Καρότα
Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του καρότου βρίσκονται πολύ κοντά στην εξωτερική του επιφάνεια και γι’ αυτό ιδανικά θα πρέπει να τρώγονται ακαθάριστα.

Πατάτες
Η φλούδα τους περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες,σίδηρο και φυλλικό οξύ από τη σάρκα τους.Η φλούδα των σκουρόχρωμων μοβ μάλιστα περιέχει 5-10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το εσωτερικό.

Αγγούρια
Τα ακαθάριστα αγγούρια περιέχουν πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα καθαρισμένα.Πιο συγκεκριμένα,είναι πιο πλούσια σε ασβέστιο,μαγνήσιο,φώσφορο,κάλιο,βιταμίνη Α και Κ,αλλά και φυτικές ίνες.

Μελιτζάνες
Η φλούδα της περιέχει το αντιοξειδωτικό νασουνίνη,το οποίο θεωρείται άκρως σημαντικό για την υγεία του εγκεφάλου,σύμφωνα με έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν σκοπεύεις να καταναλώσεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου με τη φλούδα,θα πρέπει να τα πλένεις πάρα πολύ καλά και να τα αγοράζεις βιολογικά.

πηγή: meaculpa

You may also like

Comments

Leave a reply